Nou protest în Piața Victoriei din București. Ce strigă sute de angajați adunați pe stradă

Nou protest în Piața Victoriei din București. Ce strigă sute de angajați adunați pe stradă
Nou protest in Piata Victoriei din Bucuresti. Ce striga sute de angajati adunati pe strada

Sute de oameni s-au strâns, joi, 16 septembrie, în Piața Victoriei din București, pentru a protesta împotriva neregulilor la care sunt supuși. Majoritatea sunt angajați din domenii importante, care s-au săturat de promisiunile guvernanților. Au ieșit în număr mare în fața Palatului Victoriei din Capitală, chiar sub geamul premierului Florin Cîțu. Ce strigă sute de angajați adunați pe stradă.

Nou protest în Capitală. Sute de oameni s-au adunat în Piața Victoriei

Sute de angajaţi din CFR, sănătate sau administraţie protestează în fața Palatului Victoriei din București. Oamenii sunt nemulţumiţi de preţurile crescute din ultima perioadă, dar mai ales că salariile au stagnat.

Peste 300 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, la doi pași de locul de muncă al premierului Florin Cîțu. Angajații cer salarii mai mari, dar şi investiţii în diverse domenii.

„Am ieşit în stradă ca să protestăm împotriva Guvernului, pentru că a subfinanţat sistemul feroviar încontinuu. Indiferent ce Guvern a fost la conducere, subfinanţarea a fost la fiecare Guvern. De asemenea, nu s-au achiziţionat locomotive noi pe fonduri europene. Puteau fi achiziţionate fără costuri pentru Guvernul României, doar pe fonduri europene, dar se pare că  Autoritatea pentru Reformă Feroviară nu vrea acest lucru. Oricâte licitaţii au făcut, au ajuns la anulări de licitaţii, la contestări şi se pare că nu se vrea. Până la urmă beneficiază călătorii, nu beneficiază angajaţii. Ar trebui să aloce bani mai mulţi pentru calea ferată, atât pentru infrastructură, cât şi pentru achiziţii de material rulant, pentru că vedeţi, viteza comercială a ajuns să fie undeva la 30 de kilometri pe oră. Aţi văzut, astă vară câte trenuri au fost defecte în câmp, cu călători, care nu au avut nicio vină, dar au trebuit să suporte consecinţele acestei subfinanţări.”, a declarat Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, pentru Antena 3.

Profesorii sunt revoltați pe Florin Cîțu, premierul României

De asemenea, la protestul de joi din Piața Victoriei participă și sindicatele din învăţământ. Profesorii sunt revoltați împotriva testării obligatorii pe banii lor. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Asociţia Spiru Haret amenință că vor da statul în judecată, dacă politicienii aflați la putere vor continua să-i oblige pe profesori să plătească din buzunarul lor pentru eşecul campaniei de vaccinare.

Ce acuzații lansează liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, îi bate obrazul lui Cîțu. Acesta îi reamintește premierului că salariile din Educaţie sunt printre cele mai mici din România.

„Această incapacitate este ascunsă, direcţionând nemulţumirile către salariaţii din Sănătate şi mai ales din Educaţie. Nu mi se pare normal, atâta vreme cât în Educaţie, peste 61% din angajaţi s-au vaccinat, în condiţiile în care colegii noştri au cerut să fie testaţi dorind ca şcoala să rămână deschisă, să nu mai fie închisă cum a fost până în această perioadă.

Nu mi se pare normal, să vii să le ceri, în situaţia în care nu acceptă să se vaccineze, automat să se testeze, dar pe banii lor. Presupun că domnul Cîţu a uitat că salariile din Educaţie sunt printre cele mai mici din România„, a precizat Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI