AUR a protestat iar în Parlament. Ce nemulțumiri au oamenii lui George Simion: ”Nu vom participa”

AUR a protestat iar în Parlament. Ce nemulțumiri au oamenii lui George Simion: ”Nu vom participa”
AUR, nou protest în Parlament

Nou protest AUR în Parlament! Copreședintele formațiunii a anunțat care sunt nemulțumirile pentru care au decis să ia această măsură. Deputații au rămas în afara sălii de plen.

AUR, nou protest în Parlament

George Simion a anunțat în cursul zilei de miercuri decizia formațiunii. În semn de protest față de neintroducerea moțiunii de cenzură la vot, deputații nu vor participa la sesiunea de vot final. Aceștia rămân în afara sălii de plen. Liderul AUR a avertizat că demersul lor s-ar putea permanentiza în cazul în care procedura moțiunii de cenzură va fi tergiversată în continuare.

„În semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la votul final de astăzi şi vor sta în afara sălii de plen. Dacă se tergiversează în continuare procedura prevăzută în Constituţie, protestul nostru se va permanentiza”, a transmis George Simion.

Amintim că în urmă cu o zi parlamentarii formațiunii menționate au organizat un alt protest în plen. Cei din urmă au cerut atunci dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Pe data de 14 septembrie parlamentarii AUR au protestat la tribuna sălii de plen din cauză că moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu nu a fost supusă la vot cum se spusese inițial. Președintele de ședință care i-a ținut locul lui Ludovic Orban le-a transmis că a luat act de protest, ulterior i-a invitat pe toi pe scaune.

În urma unei discuții cu George Simion, Florin Roman a anunțat că suspendă ședința din plen până când deputații vor reveni la locurile lor. „Suspend şedinţa de plen până când colegii de la AUR nu vor lua loc în bănci. Am luat act de protestul domniilor sale”, a spus Roman. Ședința a fost reluată la câteva minute după, timp în care cel din urmă a ieșit din sală.

Parlamentul, convocat pentru moțiune

Președintele Camerei Deputaților a convocat în urmă cu o săptămână o ședință a plenului reunit în care se poate citi moțiunea de cenzură USR PLUS și AUR. Demersul lui Ludovic Orban îl pune astfel în dificultate pe Florin Cîțu. Cel din urmă nu dorea ca moțiunea de cenzură să fie discutată până la Congresul PNL.

„Nu președinții celor două Camere decid ordinea de zi a plenului”, a spus Orban. „Orice boicotare este un atentat la democrație și la principiul constituțional al statului de drept”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

„Decizia de astăzi se referă la legalitate, nu ne opunem dreptului constituțional ca un partid care are semnăturile legale să depună o moțiune de cenzură. Să admiți că ai depus nelegal niște semnături, este inadmisibil. CCR ne poate spune dacă a fost respectată Constituția.

După ce se îndeplinesc condițiile de legalitate, vedem ce facem. Ar fi o premieră, să participăm la această mascaradă și vine o decizie a CCR care spune că totul a fost ilegal. Trebuie să avem o decizie a Curții. Dacă CCR spune că a fost legal, mergem mai departe”
Florin Cîțu (Sursa: românia.europaliberă.org)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI