Noi probleme pentru Larisa Iordache după ce s-a operat: „Nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată”

Noi probleme pentru Larisa Iordache după ce s-a operat: „Nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată”
Larisa Iordache se luptă și acum cu urmările accidentării suferite la Jocurile Olimpice de la Tokio în proba de bârnă

Noi probleme pentru Larisa Iordache. Multipla medaliată olimpică și mondială trece, din nou, prin momente dificile. La Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio, sportiva de 25 de ani s-a accidentat la glezna stângă în calificările probei de bârnă. Ea nu a mai putut lua startul în finala probei. Dar problema medicală nu s-a rezolvat nici acum, la aproape 5 luni de la Olimpiadă.

Noi probleme pentru Larisa Iordache

UPDATE 5 decembrie: Sportiva a suferit o operație la gleznă în Viena, în acest weekend. Este vorba de problema de sănătate din cauza căreia s-a retras de la finala la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. După intervenție, Larisa Iordache le-a povestit fanilor de pe Instagram cum se simte.

Mă simt foarte bine față de ieri. Am avut niște stări de rău și somnolență. Nu am putut să mă ridic deloc din pat, nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată, la nicio operație.

Piciorul e mult mai bine, nu mă mai doare atât de tare. E o tăietură. La operația asta m-am speriat foarte tare și am avut multe emoții. Am făcut-o pentru a fi bine, glezna îmi dădea dureri mari, nu puteam să mai merg, a spus Larisa Iordache într-un mesaj public.

Știrea inițială:

Noi probleme pentru Larisa Iordache. Multipla medaliată olimpică și mondială a intrat, de mai multă vreme, în „zodia” accidentărilor. Gimnasta de 25 de ani a obținut calificarea la JO 2020 de la Tokio la Campionatul European de la Basel, unde a concurat având o criză renală ce a dus-o direct în spital.

Larisa Iordache s-a refăcut, dar problemele de sănătate au persistat. Ea a fost nevoită să renunțe la participarea în proba de individual compus de la Olimpiadă, concurând doar în concursul la bârnă. Românca a reușit să se califice în finala probei, dar la finalul exercițiului din calificări a acuzat mari dureri la glezna stângă.

Larisa Iordache a fost diagnosticată cu o entorsă metatarsiană, dar a sperat în recuperare în cele 8 zile ce au separat-o de ziua finalei. Din păcate, chiar înainte de începerea concursului, Larisa a simțit, din nou, dureri insuportabile și a fost obligată să se retragă din concurs.

Fosta gimnastă e demoralizată total: „Ce urmează mă sperie mai tare”

Larisa Iordache a explicat, ulterior, ce a simțit în acele momente.

Eram la câțiva metri de bârna pe care ar fi trebuit să concurez și am fost obligată să am doar calitate de spectator. Credeți-mă însă că am depășit orice limită de suportabilitate pentru durere, dor, încredere, rezistență la efort! Știam că, oricât m-ar fi împins mintea înainte, corpul spune „stop!”. Mai am nevoie de mâinile mele, de picioarele mele, de mintea mea, de corpul meu sănătos. Mai am nevoie de toate astea pentru a fi iubită și a iubi!”, a spus Larisa Iordache.

Gimnasta a trecut, ulterior, prin mai multe operații, problema dovedindu-se mult mai serioasă decât se anticipa. Larisa Iordache se află acum la Viena, în așteptarea unei noi operații. Cea de-a 7-a, după cum a mprturisit chiar ea într-o postare făcută pe contul de Facebook.

Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e…. Pentru mine azi este o zi destul de ciudată, sunt la Viena și urmează să intru în operație pentru a scăpa de durerea de la gleznă.

A 7-a operație, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng.

Știu că este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele, dar ce urmează mă sperie mai tare (cârje, recuperare etc.), dar măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu și nu o să-mi mai creeze probleme”, a scris Larisa Iordache pe pagina ei de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI