Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020. Cu lacrimi în ochi, gimnasta a făcut anunțul trist

Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020. Cu lacrimi în ochi, gimnasta a făcut anunțul trist
Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020. Cu lacrimi în ochi, gimnasta a făcut anunțul trist

Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020. Gimnasta de 25 de ani a fost nevoită să se retragă înaintea finalei la bârnă de la Tokio. Durerile date de accidentarea la gleznă din calificări au fost mai puternice decât dorința de a concura. Larisa Iordache consideră că e momentul să se concentreze, finalmente, pe prioritatea sa absolută.

Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020

Larisa Iordache a spus adevăratul motiv al renunțării la JO 2020. Multipla medaliată olimpică, mondială și europeană a fost nevoită să abandoneze înaintea finalei la bârnă de la Tokio. Deși era favorită la o medalie, Larisa a fost „învinsă” de durerile resimțite la piciorul accidentat. Marea campioană „duce” de multă vreme, de altfel, o luptă cu probleme medicale multiple.

Nu vreau să fac o dramă din ceea ce am pățit la Tokyo sau din suferințele îndurate în anii de performanță, fiecare sportiv își duce crucea până la capăt cu propria poveste. Nu-mi propun să mai fac tot felul de scenarii cu ”dacă”, fiindcă risc să trăiesc într-o confuzie. M-am eliberat realmente când antrenorii, doamna Lulu Moldovan și domnul Cristi, mi-au spus că sunt mândri de mine, pentru că numai ei știu cât m-am chinuit. Sunt bucuroasă că merg pe picioarele mele, nu vreau să risc mai mult decât e cazul”, a declarat Larisa Iordache într-un interviu pentru GSP.

Cu lacrimi în ochi, gimnasta a făcut anunțul trist

Larisa Iordache s-a confruntat cu mari probleme de sănătate și la Campionatul European de la Basel, din aprilie, acolo unde a obținut și calificarea pentru Olimpiadă. Dar, din cauza situației medicale a fost nevoită să renunțe la individual compus, ajungând chiar și la spital. Ea a mărturisit că a evoluat în Elveția având o criză renală.

Ultima dată chiar în urmă cu două luni, la Basel, unde am participat cu o criză renală. Inconștiența a învins atunci. Puteam să-mi pierd un rinichi! Dar dorința de a concura și de a obține calificarea la Olimpiadă a fost mare”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Ea a mai mărturisit că a crezut până în ultima clipă că va putea evolua în finala de la Tokio. Dar că s-a împăcat cu decizia luată, după ce și-a dat seama că mai are nevoie de un trup sănătos pentru a trăi normal, în continuare.

Dar sunt împăcată cu mine. Chiar am crezut că-mi voi face exercițiul pentru finală. Era finala mea! Poate acum veneam să discutăm purtând medalia la gât. Am simțit însă o ușurare când am ajuns în cameră și nu mai trebuia să suport acea durere severă. M-am liniștit.

Eram la câțiva metri de bârna pe care ar fi trebuit să concurez și am fost obligată să am doar calitate de spectator. Credeți-mă însă că am depășit orice limită de suportabilitate pentru durere, dor, încredere, rezistență la efort! Știam că, oricât m-ar fi împins mintea înainte, corpul spune „stop!”. Mai am nevoie de mâinile mele, de picioarele mele, de mintea mea, de corpul meu sănătos. Mai am nevoie de toate astea pentru a fi iubită și a iubi!”, a mai spus Larisa Iordache.

„Mi-aș fi dorit o medalie pentru mama!”

Campioana a adăugat că și-ar fi dorit o medalie pentru mama ei, care a decedat cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice. Dar că a venit momentul să-și pună sănătatea pe primul loc,

Da, aș fi vrut să câștig o medalie pentru mama și nimic mai mult! Pentru mine și pentru antrenorii mei, singurii oameni cărora aș fi dorit să le demonstrez ce pot cu adevărat. Doar eu știu de câte ori m-am ridicat din pat și m-am îndemnat singură să merg la pregătire încă o zi și încă o zi, chiar dacă mă durea stomacul, îmi era rău sau, pur și simplu, nu aveam chef. Sau când am traversat niște perioade în care nu mai aveam nicio speranță. Iar antrenorii veneau să mă încurajeze, să mă susțină, suportându-mi toate figurile!.

Am așteptat să ajungem în ziua concursului, am sperat până în ultima clipă că voi putea urca pe aparat, dar n-a fost să fie. Nici nu mai vreau să mă gândesc la trecut, mă concentrez pe ceea ce va urma. Sunt epuizată după tot ce s-a întâmplat, dar optimistă. Sunt împăcată cu decizia luată, pentru că a venit momentul să-mi pun sănătatea pe primul plan”, a mărturisit Larisa Iordache.

Sportiva a mai dezvăluit că își va lua o vacanță alături de familie, după care va începe recuperarea, dar și pregătirile pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în octombrie, tot în Japonia.

Sursa foto: Facebook – COSR/Cristian Nistor

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI