17 apr. 2024 | 10:29

Ninsori şi viscol la final de aprilie, în România. De la vară, trecem direct la iarnă, avertizează ANM

Vremea Meteo
Ninsori şi viscol la final de aprilie, în România. De la vară, trecem direct la iarnă, avertizează ANM
Temperaturile sunt în scădere în România

Vremea o ia razna în România! După temperaturi de vară, meteorologii au anunțat că se întoarce iarna. Vremea se va răci brusc în perioada următoare și vor fi câteva episoade de ninsori și viscol. Iată zonele afectate!

Vremea se răcește brusc

ANM a precizat că vremea întoarce foaia în România! În perioada următoare vor fi precipitații sub formă de ploi și furtuni locale, însoțite de intensificări ale vântului. Temperaturile vor scădea drastic în toată țara. După câteva zile cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă din calendar, iarna pune iar stăpânire pe România.

Conform meteorologilor, după temperaturile de vară de 32 de grade Celsius, ploile şi vijeliile puternice revin, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare. Pe creste va fi viscol. În plus, în unele văi și depresiuni, minimele ar putea coborî ușor sub pragul de îngheț.

Se întorc ninsorile în România

„Schimbarea condiţiilor meteorologice se va simţi de mâine, în special în Banat şi în nordul Moldovei, unde maximele nu vor depăşi 20 de grade Celsius. De miercuri, răcirea se va extinde în toată ţara, vom vorbi şi de precipitaţii însemnate cantitativ, vom consemna 20-30 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie pentru că schimbul de mase de aer rece şi cald va aduce şi astfel de fenomene. În zona înaltă, la peste 1.700 de metri, vom avea şi precipitaţii mixte”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

La munte, la altitudini de peste 1200 de metri, va fi lapoviță și ninsori. La altitudini mai joase, temperaturile vor rămâne scăzute pentru această perioadă a anului. Cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp, iar vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Cod galben de vremea rea

Seara trecută a nins puternic în mai multe zone ale țării, acolo unde s-a depus strat consistent de zăpadă. Nu doar în Apuseni a nins la final de aprilie. Zăpada s-a depus și în județul Cluj.

”Din Apuseni, buna dimineața! A venit iarna! A nins si ninge în continuare în Apuseni. Nu trebuie sa ne mire episodul acesta de ninsoare. Este încă dreptul ei calendaristic. Vara, vara draguța, s-a grăbit sa își facă apariția”, a spus un internaut pe social media.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro