Ne mai despart doar câteva zile până la Paște, iar gospodinele s-au apucat să pregătească preparatele pentru sosirea acestei sărbători majore. Printre obiceiurile tradiționale de Paște se numără și vopsitul ouălor. Dar acest lucru dă mari bătăi de cap tuturor. Ce trebuie să adăugați în vopsea pentru ca ouăle să aibă o culoare mai intensă?
Paștele aduce o serie de tradiții și obiceiuri pentru români! De la masa tradițională nu lipsesc preparatele românești, printre care drob de miel, cozonac și ouă înroșite. Vopsitul ouălor de sărbătorile pascale este una din cele mai respectate tradiții în această perioadă.
Totuși, acest obicei poate da mari bătăi de cap gospodinelor. De cele mai multe ori, ouăle nu au o culoare intensă după ce sunt scufundate în vopseaua cumpărată din comerț.
Din păcate, calitatea vopselelor de la supermarket este din ce în ce mai slabă, iar ouăle nu vor ieși așa cum v-ați dori. De aceea, este mai bine să vopsiți ouăle de Paște în mod natural, acasă. Este o metodă mult mai sănătoasă, iar culoarea ouălor va fi una mai intensă. Pentru a face acest lucru, tăiați două sfecle în bucăți mari și puneți-le la fier într-un litru de apă. Nu uitați să adăugați și două linguri de oțet alb, iar, apoi, fierbeți ouăle alături de sfeclă.
Pentru culoarea albastră, tot ce vă trebuie este o varză roșie pe care o veți fierbe în 2 litri de apă, în care puneți 3 linguri de oțet. După ce soluția s-a răcit, puneți ouăle fierte în ea, până când capătă culoarea dorită. În schimb, culoarea galbenă o puteți obține din cojile de ceapă. Luați cam 5 cepe mari pentru fiecare zece ouă pe care le vopsiți. Puneți cojile de ceapă, alături de ouă, în 2 litri de apă și fierbeți-le la foc mic, într-o cratiță închisă la culoare! După 15 minute, ouăle vor căpăta culoarea dorită.