Nicușor Dan, lovitură dură pentru bucureșteni: „Nu am spus niciodată că voi veni cu soluții minune”

Nicușor Dan, lovitură dură pentru bucureșteni: „Nu am spus niciodată că voi veni cu soluții minune”
Nicușor Dan, lovitură dură pentru bucureșteni: "Nu am spus niciodată că voi veni cu soluții minune" Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Vestea alegerii unui nou primar a bucurat milioane de bucureșteni care au visat, în sfârșit, la apă caldă și căldură, pe timpul iernii. Cu toate acestea, problemele existente la sistemul de termoficare par să nu poată fi rezolvate peste noapte, anunț care aduce un nou val de nemulțumiri în rândul cetățenilor.

Nicușor Dan promite transparență și implicare

Noul primar al Capitalei a anunțat marți seară, în cadrul emsiunii „Legile Puterii”, de la Realitatea Plus, că vor exista și în această iarnă probleme cu apa caldă și căldura, însă va încerca să găsească soluții potrivite pentru moment, astfel încât bucureștenii să resimtă cât mai puțin această problemă.

Nicușor Dan a declarat că nu a promis niciodată că există soluții eficiente și durabile, apărute peste noapte, dar în schimb, se poate implementa un management adecvat acestor avarii, astfel încât să existe o rezolvare rapidă a acestora.

“În ceea ce privește căldura și apa caldă, nu am spus niciodată că o să vin cu soluții minune. Dimpotrivă, chiar am spus că există o problemă pe termen scurt și o problemă pe termen mediu. Problema pe termen scurt e să reușim să ieșim rezonabil din această iarnă.

N-o să promit că nu vor fi avarii, pentru că vor fi avarii în această iarnă. Am spus-o explicit în campania electorală. Ce pot să promit e că vom institui un management adecvat al avariilor, astfel încât intervențiile pe avarii să se facă cât mai repede posibil. Asta înseamnă că vom cumpăra materiale, vom avea echipe care să intervină, vom avea instrumente de detectare a avariilor. Și vom comunica onest cu bucureștenii”, a declarat Nicușor Dan, la Realitatea Plus.

Primarul ales a mai promis că, în curând, la telefonul de la Termoenergetica va răspunde întotdeauna cineva, ceea ce până acum nu s-a întâmplat.

“Din momentul în care voi fi primar al Capitalei, peste 10-12 zile, ce pot să promit că se va întâmpla în câteva zile din momentul ăla va fi că se va răspunde la telefon, pentru că în momentul acesta există un număr de telefon al Termoenergetica la care nu răspunde nimeni”, a concluzionat acesta.

Sistemul de termoficare din București este la pământ

În cursul zilei de marți, Nicușor Dan a anunțat că a avut o întâlnire cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu, pentru a se lămuri în ce situație se află sistemul de termoficare din București. Din păcate, acesta s-a convins că există probleme mari, ceea ce înseamnă că trebuie găsite soluții pentru a repara aceste defecțiuni majore.

„M-am întâlnit azi (marţi – n.r.) cu Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiştii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI