Nicușor Dan, cercetat de Parchetul General. Ar fi acuzat de spălare de bani și înșelăciune

Nicușor Dan, cercetat de Parchetul General. Ar fi acuzat de spălare de bani și înșelăciune
Nicușor Dan, pe mâna Parchetului General. De ce fapte este acuzat în dosar

DNA a trimis dosarul în care este implicat Nicușor Dan la Parchetul General. Primarul general al Capitalei o să fie cercetat de autorități pentru spălare de bani, înșelăciune, exercitarea fără drept a avocaturii și fals în declarații.

Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul a ajuns la Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a primit dosarul în care este cercetat pentru diferitele încălcări ale legii chiar Nicușor Dan, așa că acesta o să fie nevoit să explice totul despre acuzațiile expuse în documente.

După ce s-a aflat de ce este acuzat primarul general al Capitalei, mai mulți oameni au discutat problema, ba chiar s-au arătat indignați de ce se întâmplă. Avocatul Gheorghe Piperea a transmis un mesaj dur în mediul online.

Acuzații dure: ‘Primarul general este obligat să își dea demisia’

Gheorghe Piperea s-a decis să vorbească despre dosarul în care este acuzat Nicușor Dan de spălare de bani, fals în declarații, înșelăciune și exercitarea fără drept a avocaturii, explicând că el o să fie nevoit să își dea demisia, altfel, bucureștenii pot să îl demită prin referendum.

”DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță. În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

PS. Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei.”, a scris acesta pe Facebook.

Ce se va întâmpla cu Nicușor Dan dacă este găsit vinovat

Dosarul și faptele menționate în documente se referă la perioada în care Nicușor Dan era deputat în Parlament. Dacă totul se adeverește și primarul general al Capitalei o să fie găsit vinovat de Parchetul General, acesta riscă să ajungă la închisoare și să petreacă ani buni după gratii.

O altă problemă se referă la donațiile expuse în declarația de avere întocmită de Nicușor Dan. Acesta a trecut sumele de bani primite sub acest titlu, dar, de fapt, adevărul cu privire la bani ar fi altul. Dosarul a fost deschis pe luna septembrie 2020 după mai multe plângeri.

„Dosarul, împreună cu un exemplar al ordonanței emisă în cauză urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea continuării cercetărilor si sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în declarații, exercitarea fără drept a unor profesii sau activități, spălare de bani și înșelăciune.”, se arată în documentul oficial DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI