Amendă colosală pentru Nicușor Dan. Ce a comis primarul Capitalei, de fapt

Amendă colosală pentru Nicușor Dan. Ce a comis primarul Capitalei, de fapt
Ce amenda colosala a primit Nicusor Dan

Nicușor Dan a spus că o colectare selectivă a deșeurilor, la nivelul Capitalei, ar putea fi posibilă la început de 2022, însă că până atunci ar trebui rezolvate unele ”litigii” pe care Primăria Generală le are cu Eco Sud SA, firma ce gestionează Depozitul Ecologic de la Vidra.

Amendă colosală pentru Nicușor Dan

El a spus că groapa de gunoi de la Chiajna s-a închis, în timp ce depozitul de la Vidra ar putea fi folosit pentru cel puțin trei ani. Doar că relația municipalității cu firma Eco Sud este una tensionată, existând patru-cinci litigii în desfășurare, potrivit lui Nicușor Dan ”o divergenţă între 20 de euro şi 40 de euro” ce provine din ”contrele” pe tema tarifelor practicate.

”În ceea ce priveşte depozitul de la Vidra, gestionat de Eco Sud, şi aici sunt vreo patru-cinci litigii între noi şi cei de la Eco Sud. Eu sper să rezolvăm amiabil. Singurul punct de divergenţă este preţul cu care să se ducă gunoiul de către primăriile de sector acolo. Este o divergenţă între 20 de euro şi 40 de euro. Există un consorţiu de avocaţi pe care tocmai l-am desemnat să se ocupe din partea noastră din acest diferend. Cu ajutorul lor o să facem şi o nouă analiză economică. Eu sper să încheiem, să zicem, în două-trei luni de acum, în mod amiabil, eventual cu un arbitraj, acest diferend legat de preţ, astfel încât tot ce înseamnă depozitare de gunoi în Bucureşti să reintre în legalitate”, spunea Nicușor Dan în 21 mai.

Eco Sud SA l-a dat în judecată pe Nicușor Dan

Însp ca să aibă câștig de cauză în disputa cu Eco Sud SA, Nicușor Dan ar fi apelat la ”solidaritatea” consilierilor CGMB, promițându-le că ”va răspunde el”, au spus sursele GÂNDUL.RO, și că nu vor exista repercusiuni asupra lor. Însă Tribunalul București îi plasează pe Nicușor Dan și pe consilierii CGMB sub un ”duș rece”.

Astfel, Eco Sud SA l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, dar și pe consilierii CGMB. Prin urmare, Nicușor Dan și consilierii CGMB sunt obligați, în prezent să plătească – în solidar – o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, începând cu data de 15.11.2020.

”Aplică amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, în solidar, pârâţilor Primarul General al Municipiului Bucureşti şi consilierii generali membri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti din cererea principală şi cererea conexă, respectiv: Badiu Andrei, Bădulescu Aurelian, Buşi Sebastian Nicolae, Cantea Iuliana-Roxana, Ciceală Ana-Maria, Circa Honorius-Edward-Adrian, Comănici Ancuţa-Sorina, Covaci Florin, Davidescu Mariana-Monica, Enciu Mihaela, Gram Anamaria Alina, Hazarian Constantin, Hristudor Sanda, Ionescu Andrei George, Iordănescu Anghel, Lipă Elisabeta, Mardarovici Diana, Maxim Marius-Cătălin, Melciu Florin, Milea Dan, Moraru Adrian-Flavius, Mureşan Manuela, Neacsu Lazăr, Necula Valentin, Nicolaie George, Nicorescu Nicorel, Olteanu Cristian-Marian, Pavel Marius-Adrian, Petrariu Vasile-Iuliu, Petre Ştefania, Purcărea Sorin, Puşcaş Ionel, Raiciu Anca-Daniela, Rău Gabriel, Rigu Andrei-Daniel, Smighelschi Cosmin Victor, Socolovici Răzvan-Mihai, Stoica Ioana, Şerban Luminiţa-Daniela, Şuhan Valeriu Nicolae, Tomescu Horia, Florescu Adrian Constantin, Vigheciu Adrian Nicolae, Aruxandrei Ionuţ, Deaconescu Cătălin Ionuţ, Doicin Cristian Vasile, Rădulescu Gabriel, Lixandru Ionel Florian, Militaru Marian Cătălin, Podar Marian Vasile, Calentaru Nasi, Hopinca Rareş, Bujduveanu Stelian, Stofor Ştefan Radu, începând cu data de 15.11.2020 până la data executării obligaţiei stabilite prin sentinţa civilă nr. 2885/17.04.2019 a Tribunalului Bucureşti-secţia a II-a CAF”, au decis magistrații.