Nicușor Dan, acuzat de prefectul Capitalei de angajări ilegale: L-am avertizat, dar a continuat

Nicușor Dan, acuzat de prefectul Capitalei de angajări ilegale: L-am avertizat, dar a continuat
Nicușor Dan. acuzat de angajări ilegale la Primărie

Prefectul Capitalei vine cu acuzații grave la adresa primarului Nicușor Dan, susținând că acesta face angajări în funcții de conducere pentru angajați care nu susțin niciun concurs în vederea ocupării acestor posturi conform competențelor avute.

Nicușor Dan face angajări prin detașări, nu prin concurs

Alin Stoica a rupt tăcerea și a declarat pentru G4Media.ro, modul în care Nicușor Dan a ales să numească directori în cadrul Primăriei. În ciuda recomandărilor făcute de Alin Stoica cu privire la numirea temporară până la finalizarea concursurilor, primarul Capitalei a ales să detașeze directori din rândul consilierilor, scutiți de concursurile care reprezentau dovada cunoștințelor necesare pentru a ocupa o astfel de funcție.

”Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica pentru G4Media.ro.

Nicușor Dan s-a abătut de la regulament

Alin Stoica a continuat să explice de ce Nicușor Dan a încălcat legea, în ciuda regulamentului clar privind angajările. Prefectul a menționat faptul că prin numirea temporară a directorilor, Nicușor Dan putea să respecte legea, însă a ales să omită această regulă.

”Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară.

Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a mai adăugat Alin Stoica, conform sursei citate.

Momentan, Alin Stoica a atacat o singură numire făcută ilegal de primar, mai exact, cea de la Curtea de Apel, la secția de contencios administrative,urmând a fi analizate cu atenție și restul detașărilor făcute în același mod ilegal.

Printre directorii amintiți, detașați de Nicușor Dan fără concurs se numără Liliana Fedorca (PNL, la Direcția de Cultură) și Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic).

Nicușor Dan, acuzat pentru problema șobolanilor și a căpușelor din București

Fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, a avertizat bucureștenii cu privire la pericolul din parcuri și zonele înverzite aflate în oraș. Aceasta l-a acuzat pe Nicușor Dan de lipsă de interes față de sănătatea cetățenilor, dar în special a copiilor, care se pot infecta din cauza virulilor transmiși de aceste rozătoare și insecte.

”Capitala se va umple de șobolani, țânțari, căpușe și alte dăunătoare, din grija primarului general și a celor două partide, PNL și USR+. Iar asta înseamnă boli pentru toți, copii și adulți! Nici astăzi, și suntem aproape la jumătatea anului, nu a fost votat Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție.

Anul trecut, în februarie începeau primele stropiri împotriva tânțarilor. Anul acest, ZERO până acum. Ba nu a fost buget, ba e planul întocmit prost, ba nu sunt bani suficienți. Doar motive!

Primarul general și consilierii de la putere uită ce scrie în fișa postului. De patru luni nu s-au mai făcut deratizări în București. Parcurile sunt pline de căpușe și deja peste 100 de copii și adulți s-au prezentat la spitale cu mușcături.

Țânțarii nu au apărut încă, dar în lipsa tratamentelor la vară nu vom putea ieși din case”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook, în urmă cu o lună.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI