Nicolae Mitea, mesaj radical pentru tricolori. Ce trebuie să facă fotbaliștii lui Rădoi, neapărat

Nicolae Mitea, mesaj radical pentru tricolori. Ce trebuie să facă fotbaliștii lui Rădoi, neapărat
Nicolae Mitea, mesaj radical pentru tricolori. Ce trebuie să facă fotbaliștii lui Rădoi, neapărat

Fostul fotbalist Nicolae Mitea îi susține pe jucătorii echipei naționale a României în meciul cu Macedonia, în preliminariile Campionatului Mondial 2022. Ce trebuie să facă fotbaliștii lui Mirel Rădoi, neapărat, și ce mesaj le-a transmis fostul dinamovist tricolorilor.

Nicolae Mitea, mesaj radical pentru tricolori

Fostul star de la Ajax Amsterdam și-a adus aminte de performanța uluitoare pe care a reușit-o pe 30 martie 2005, când a marcat două goluri în poarta echipei din Macedonia de Nord, în timpul Campionatului Mondial.

Nicolae Mitea îi laudă pe băieții lui Mirel Rădoi, fiind convins că echipa națională autohtonă de fotbal de acum poate aduce rezultate excelente pentru România. Fostul star al naționale a vorbit despre cât de importantă este victoria în primul meci pentru a avea un moral de neclintit.

„Îmi aduc aminte foarte bine meciul de-acolo. A fost poate cea mai importantă partidă pentru mine la echipa națională. Acum lucrurile sunt puțin diferite, dar și așa cred că putem câștiga. E foarte important pentru ai noștri jocul de joi. Aș zice că e mai important decât cel cu Germania. Orice echipă are nevoie de un start bun într-o astfel de campanie.

Se știe că o victorie în primul meci îți oferă moralul de care ai nevoie pentru următoarele partide. Părerea mea e că băieții nu trebuie să se gândească prea mult la meciul cu Germania, ci trebuie să-l câștige neapărat pe cel cu Macedonia de Nord”, a declarat Nicolae Mitea, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Ce spune Nicolae Mitea despre tricolorii lui Mirel Rădoi

Fostul câine roșu în vârstă de 35 de ani îi încurajează pe tricolori la preliminariile de la CM 2022. Nicolae Mitea a fost întrebat care este, în opinia sa, diferența dintre echipa de fotbal a României de pe vremea când evolua el la națională și jucătorii lui Mirel Rădoi de acum. Nicolae Mitea susține că selecționerul Rădoi, fostul său coleg de la națională, este cea mai bună alegere pentru a antrena tricolorii:

„Lumea face comparații și e normal. Eu nu vreau să intru în asemenea discuții. Cred că avem jucători buni, care evoluează în campionate tari și ăsta e un avantaj. Chiar dacă mulți dintre ei sunt tineri, au demonstrat că-și merită locul la echipa națională.

În fotbalul actual încep să dispară individualitățile. Rar mai găsești jucători care pot câștiga meciuri singuri. E important să fie un grup și grupul să câștige meciurile.

Am fost coleg cu Mirel Rădoi și tot ce pot să spun este că mi-a plăcut ca fotbalist și îl apreciez mult ca antrenor. Federația a făcut o alegere corectă atunci când l-a angajat. Eu sunt de părere că Rădoi va obține rezultate bune dacă va avea timp să-și pună în practică filosofia. Toți selecționerii au nevoie de timp.

În același timp, cred că inclusiv el este conștient că oamenii, suporterii nu au răbdare. Vor rezultate și nu-i poți acuza că își doresc să-și vadă Naționala la Mondiale sau Europene”, a mai spus fostul dinamovist pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI