Nicolae Dică, devastat după dezastrul din Danemarca. „Când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește”. La ce s-a gândit în finalul partidei

Nicolae Dică, devastat după dezastrul din Danemarca. „Când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește”. La ce s-a gândit în finalul partidei

Nicolae Dică este disperat. FCSB a lăsat acasă titularii și s-a făcut de râs în Danemarca, după ce a pierdut cu 5-0 duelul cu Silkeborg, din runda cu numărul trei din Europa Conference League. Antrenorul a recunoscut că, în timpul partidei, s-a gândit că strategia a fost greșită.

Nicolae Dică, dezamăgit după Silkeborg – FCSB 5-0.

Dezastru pentru FCSB în Danemarca. Strategia lui Gigi Becali, Mihai Stoica și Nicolae Dică a dat faliment, după ce oficialii au decis să lase acasă mai mulți titulari și au jucat cu rezervele în duelul cu Silkeborg, din runda cu numărul trei din Europa Conference League.

După șapte minute gazdele aveau deja un avantaj de două goluri și a fost clar că echipa din România nu avea nicio șansă. În minutul 35, David Miculescu a fost protagonistul unui moment incredibil. A ridicat foarte mult piciorul și a lovit un adversar în cap, în careu. Arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri și Helenius a majorat din nou avantajul și la pauză tabela arăta 3-0.

„Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe niște greșeli imense. N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește. Trebuie să înțelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă așteptam la mai mult de la ei.

Aveau șansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham și Anderlecht, știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe șanse celor de la Silkeborg și asta ne-a costat”, a declarat Nicolae Dică la Sport.ro.

Nicolae Dică regretă că a lăsat acasă titularii, așa cum i-a cerut Gigi Becali

Nicolae Dică a făcut trei schimbări la pauză, dar coșmarul a continuat și în repriza secundă. FCSB a încasat două goluri și putea să mai încaseze și altele. S-a terminat 5-0, iar pe stadion au răsunat scandările fanilor români: „Rușine, rușine”. La finalul partidei, antrenorul a recunoscut că îi pare rău că a lăsat acasă atât de mulți jucători și că a apelat la rezerve.

„Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toți acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticați. Atunci când câștigăm, oamenii ne laudă.

Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă. Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg.

Eu nu prea dorm, îmi fac o grămadă de gânduri, de analize. Asta este viața de antrenor, când m-am apucat de această meserie știam ce mă așteaptă. De când am venit la Steaua (n.r. – FCSB) a fost greu.

Suntem pe ultimul loc după acest joc, dar mai avem trei jocuri de disputat. Vom vedea câte puncte vom acumula după următoarele jocuri. Trebuie să-i încurajez, sunt tineri, unii joacă pentru prima oară în Europa. Nu putem să-i distrugem pe jucători, eu sunt genul de antrenor care încurajează jucătorii”, a spus Nicolae Dică, conform Sport.ro.

Echipele de start la Silkeborg – FCSB:

Silkeborg (4-3-3): Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson, Brink, Klynge – Jorgensen, Helenius (cpt.), Kusk
Rezerve: Hedvall, Andersen – Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch
Absenți: G. Dahl, Pedersen (accidentați)
Antrenor: Kent Nielsen

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Boboc, Haruț, Dawa, Pantea – Dulca, Oaidă – Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu (cpt.) – Rusu

Andrei Dumiter a jucat ultima dată într-un meci oficial pe 14 mai 2022.

Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Bouhenna, Șerban, Radaslavescu, I. Stoica, Musi
Absenți: Radunovic, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Fl. Achim (accidentați), Nikolov, Omrani, Șut (neincluși pe lista UEFA), Compagno, Fl. Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru (menajați)
Antrenor: Nicolae Dică

Urmăriți Playtech.ro și pe