Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit cu avionul și a fost singurul supraviețuitor. Iată întreaga poveste!

Autor: Daniel Ștefan - 14:13, 24 mai 2019
Nicolae Ceaușescu a scăpat cu viață dintr-un accident aviatic, când se afla în drum spre Moscova

Nicolae Ceaușescu a avut în tinerețe un accident aviatic din care scăpat doar cu răni ușoare, în timp ce restul pasagerilor și-au pierdut viața. Nu-i de mirare că acesta a ajuns să creadă că are un rol providențial pentru România.

Nicolae Ceaușescu a fost un comunist convins încă din tinerețe. Acesta n-a fost niciodată un secret despre viața lui. S-a mândrit cu orientarea lui politică, a luptat chiar și în ilegalitate în numele comunismului, a fost pedepsit pentru asta, dar nu a renunțat.

Nicolae Ceaușescu, un comunist convins

nicolae ceausescu in tinerete
Nicolae Ceaușescu atunci când era adolescent

A avut ideologia comunismului în sânge, până la moarte și probabil că nimeni și nimic nu l-ar fi putut convinge că viața are și alte culori și că se întemeiază pe mai mult decât o seceră și un ciocan.

El și-a clădit foarte de tânăr o carieră politică, chiar dacă era de partea unui partid care inițial nu a avut nicio șansă de câștig în România (cum n-a avut nici în alte state din Europa de Est). Politica Partidului Muncitoresc Român era, însă, cât se poate de clară. Nu conta cât de populari erau în rândurile poporului. La un moment dat, burghezii trebuiau înlăturați sistematic de la putere, iar clasa muncitoare și țăranii urmau să devină ei stăpâni. Evident, aceste mase de oameni foarte puțin școlite nu aveau cum să conducă o țară, de aceea trebuia să intervină partidul, nomenclatura (care avea să fie și cea care va deține toate privilegiile, la fel ca foștii burghezi).

Nici moartea nu l-ar fi determinat să-și schimbe orientarea politică

Nicolae Ceaușescu s-s prăbușit cu avionul
Avion IL-14, model în care se afla Ceaușescu în 1957, în drum spre Moscova

Ca să-și dovedească loialitatea față de partid, Ceaușescu se implica în toate acțiunile importante ale PMR-ului, chiar dacă acest lucru putea să-l coste chiar și viața. Iar în 1957, chiar a fost la un pas de moarte.

În data de 5 noiembrie a acelui an, s-a urcat la bordul unui avion IL 14, ca parte a delegației Partidului Muncitoresc Români, care pleca la Moscova pentru aniversarea Marii Revoluții din Octombrie (adică Revoluția Bolșevică).

Din cauza unei erori de pilotaj, avionul s-a prăbușit la aterizare pe Aeroportul Vnukovo. Ministrul de Externe Grigore Preoteasa și alți trei membri ai echipajului au murit. Doar Nicolae Ceaușescu, secretar de stat al Comitetului Central al PMR, a supraviețuit și s-a ales doar cu câteva traumatisme la gamba stângă și câteva zgârieturi pe față.

Dacă și-ar fi pierdut și el viața în acel accident, probabil că alta ar fi fost istoria României, dar tot sub conducerea comuniștilor, evident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI