24 mai 2019 | 14:13

Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit cu avionul și a fost singurul supraviețuitor. Iată întreaga poveste!

Știri generale
Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit cu avionul și a fost singurul supraviețuitor. Iată întreaga poveste!
Nicolae Ceaușescu a scăpat cu viață dintr-un accident aviatic, când se afla în drum spre Moscova

Nicolae Ceaușescu a avut în tinerețe un accident aviatic din care scăpat doar cu răni ușoare, în timp ce restul pasagerilor și-au pierdut viața. Nu-i de mirare că acesta a ajuns să creadă că are un rol providențial pentru România.

Nicolae Ceaușescu a fost un comunist convins încă din tinerețe. Acesta n-a fost niciodată un secret despre viața lui. S-a mândrit cu orientarea lui politică, a luptat chiar și în ilegalitate în numele comunismului, a fost pedepsit pentru asta, dar nu a renunțat.

Nicolae Ceaușescu, un comunist convins

nicolae ceausescu in tinerete

Nicolae Ceaușescu atunci când era adolescent

A avut ideologia comunismului în sânge, până la moarte și probabil că nimeni și nimic nu l-ar fi putut convinge că viața are și alte culori și că se întemeiază pe mai mult decât o seceră și un ciocan.

El și-a clădit foarte de tânăr o carieră politică, chiar dacă era de partea unui partid care inițial nu a avut nicio șansă de câștig în România (cum n-a avut nici în alte state din Europa de Est). Politica Partidului Muncitoresc Român era, însă, cât se poate de clară. Nu conta cât de populari erau în rândurile poporului. La un moment dat, burghezii trebuiau înlăturați sistematic de la putere, iar clasa muncitoare și țăranii urmau să devină ei stăpâni. Evident, aceste mase de oameni foarte puțin școlite nu aveau cum să conducă o țară, de aceea trebuia să intervină partidul, nomenclatura (care avea să fie și cea care va deține toate privilegiile, la fel ca foștii burghezi).

Nici moartea nu l-ar fi determinat să-și schimbe orientarea politică

Nicolae Ceaușescu s-s prăbușit cu avionul

Avion IL-14, model în care se afla Ceaușescu în 1957, în drum spre Moscova

Ca să-și dovedească loialitatea față de partid, Ceaușescu se implica în toate acțiunile importante ale PMR-ului, chiar dacă acest lucru putea să-l coste chiar și viața. Iar în 1957, chiar a fost la un pas de moarte.

În data de 5 noiembrie a acelui an, s-a urcat la bordul unui avion IL 14, ca parte a delegației Partidului Muncitoresc Români, care pleca la Moscova pentru aniversarea Marii Revoluții din Octombrie (adică Revoluția Bolșevică).

Din cauza unei erori de pilotaj, avionul s-a prăbușit la aterizare pe Aeroportul Vnukovo. Ministrul de Externe Grigore Preoteasa și alți trei membri ai echipajului au murit. Doar Nicolae Ceaușescu, secretar de stat al Comitetului Central al PMR, a supraviețuit și s-a ales doar cu câteva traumatisme la gamba stângă și câteva zgârieturi pe față.

Dacă și-ar fi pierdut și el viața în acel accident, probabil că alta ar fi fost istoria României, dar tot sub conducerea comuniștilor, evident.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro