28 feb. 2022 | 09:37

New York Times, despre teoria conspirației pe care o anunță Putin. Care este adevărul

News
New York Times, despre teoria conspirației pe care o anunță Putin. Care este adevărul
New York Times, adevarul despre teoria conspiratiei anuntata de Putin

La scurt moment după ce a renunțat la arsenalul său nuclear rămas după ce s-a prăbușit Uniunea Sovietică pe teritoriul său, Ucraina a decis să semneze un acord cu Washingtonul, Londra și Moscova, reușind să schimbe armele pe o garanție a securității sale și a granițelor. În aceste momente, guvernul Ucrainei își pune întrebări cu privire la acea garanție.

Adevărul despre teoria conspirației anunțată de Putin

Vladimir Putin are, din nou, o plângere complet diferită decât cea a guvernului ucrainean, astfel că președintele Rusiei promovează o teorie a conspirației, fiind, cel mai probabil, un pretext pentru a invada țara în operațiunea militară care a început joi. Acesta este de părere că Ucraina și Statele Unite complotează în secret pentru a pune înapoi arme nucleare în țară, susține ziarul american, scrie New York Times.

Toate aceste argumente au ocupat o treime din discursul președintelui Putin de luni, atunci când a făcut o serie de acuzații ciudate în care spunea că „Ucraina intenționează să creeze propriile sale arme nucleare, iar acest lucru nu este doar de laudă”.

Însă președintele Rusiei nu s-a oprit aici și a adăugat faptul că Statele Unite convertesc unele dintre rachetele sale defensive în arme ofensive și are de gând să pună arme nucleare pe teritoriul Ucrainei.

Ucraina, fără arsenaul de arme nucleare rămase din Uniunea Europeană

În anii 1990, Ucraina a renunțat la un arsenal imens de arme nucleare rămase din Uniunea Europeană, astfel că a folosit combustibilul nuclear din focoase pentru a produce energie în centralele sale nucleare.

Acum, Ucraina nu deține nici măcar infrastructura de bază pentru producerea combustibilului nuclear, cu toate că Vladimir Putin a declarat că poate relua rapid acest lucru. Oficialii americani au negat deseori că au de gând să plaseze arme nucleare în Ucraina și nu au avut nicioadată, în special deoarece Ucraina nu e membru NATO. În pofida acestui lucru, Vladimir Putin a ținut să construiască un caz ipotetic în care acest lucru s-ar putea întâmpla.

„Putin este atât de adânc intrat în nemulțumirile sale, încât nu își amintește cum noi am lucrat împreună atât de aproape – americani, ucraineni și ruși – pentru a ne asigura că spargerea arsenalului Uniunii Sovietice nu duce la crearea a trei noi state nucleare”, a spus Rose Gottemoeller, cel care a negociat noul tratat START pentru controlul armelor cu Rusia.

Aderarea Ucrainei la NATO

Vladimir Putin a spus apoi că este vorba doar o chestiune de timp până când Ucraina o să admisă în NATO și devine loc de lansare pentru potențiale atacuri asupra Rusiei.

Astfel că singura modalitate pentru a evita ca Ucraina să devină o platformă pentru armele americane, spune Putin, va fi să o preia sau să fie condusă de un guvern prietenos.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro