07 iun. 2020 | 12:28

N-ai mai gustat niciodată un desert așa bun: prăjitură cu foi de bezea și nuci

Știri generale
N-ai mai gustat niciodată un desert așa bun: prăjitură cu foi de bezea și nuci
N-ai mai gustat niciodată un desert așa bun: prăjitură cu foi de bezea și nuci

Aceasată prăjitură minunată cu foi de bezea este o rețetă veche pe care mamele noastre o făceau cu drag. Iată de ce trebuie să o faci și tu: este rapidă și extrem de delicioasă!

Ingrediente prăjitură cu foi de bezea și nuci

Pentru foi:
10 albușuri,
300 g zahăr,
zeama de lămâie,
300 g nuci măcinate

Pentru cremă:
10 galbenusuri,
180 g zahăr,
4 linguri lapte,
50 g ciocolată,
250 g unt

Mod de preparare prăjitură cu foi de bezea și nuci

Potrivit bucătaras.ro, albușurile se pun într-un bol curat și se mixează până ce atârnă de paletele mixerului. Apoi, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, puțin câte puțin, și se mixează în continuare până ce acesta se topește și devine o bezea tare. Se adaugă apoi nuca măcinată și se încorporează încet, cu ajutorul unei spatule. Din amestecul obținut se pot coace 5-6 foi.

Foile se coc pe dosul tăvii. Astfel, se pune hârtie de copt pe fundul tăvii și se întinde o parte din aluat. Foaia se coace în cuptorul preîncălzit. Se procedează la fel și cu restul. Trebuie să împărțiți compoziția în părți cât mai egale, pentru a avea aceeași grosime foile și să fie cât mai egale. Foile se țin în cuptor circa 10-15 minute, până încep să se rumenească.

După ce se scot din cuptor, acestea se dezlipesc de pe hârtia de copt. Nu se lasă să se răcească deoarece se vor dezlipi mai greu. Mare atenție, atunci când se dezlipesc, foile sunt foarte crocante, de aceea trebuie avut grijă ca ele să nu se rupă. Foile se țin suprapuse, cu hârtie de copt între ele.

În timp ce foile se răcesc, se face și crema. Gălbenușurile se freacă aoi cu zahărul până își dublează volumul și se deschid la culoare. Se adaugă apoi laptele și se pun pe baie de aburi. Acestea se bat în continuare, până se îngroasă. Se adaugă ciocolata și se ia de pe foc. Untul se freacă apoi spumă și se adaugă treptat, crema răcită. Se omogenizează bine și se umplu foile. Se dă apoi la rece până a doua zi, timp în care foile se vor înmuia. Se poate porționa și se poate servi.

Sursă foto: bucataras.ro

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Ce faci dacă te prinde viscolul. Mulți șoferi greșesc
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro