Rețetă: pui la cuptor în sos de bere neagră. Această friptură cu un gust deosebit se prepară ușor, iar mirodeniile folosite dau un plus de savoare cărnii banale, poate, pentru unii. Ingredientele de care ai nevoie nu sunt nici ele multe, iar cuptorul face mai toată treaba.
Ingrediente
Spălați și curățați pulpele, apoi le ungeți cu ulei și condimentați pe toate părțile cu mirodeniile din lista de ingrediente. Puneți pulpele în tava care va merge la cuptor, adăugați ici-colo căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și turnați berea. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor.
Acesta trebuie să fie încins în prealabil la 200 de grade Celsius. Lăsați pulpele acoperite preț de jumătate de oră, apoi îndepărtați folia și le mai lăsați încă 10-15 minute până se rumenesc. În acest timp, berea și uleiul vor scădea. Pulpele se servesc calde, alături de o garnitură de cartofi natur cu puțin unt, piure, cartofi prăjiți sau alte legume, lângă o salată.