Muzeul Antipa oferă intrare gratuită mâine, 4 octombrie, pentru românii cu aceste nume

Muzeul Antipa oferă intrare gratuită mâine, 4 octombrie, pentru românii cu aceste nume
Intrare gratuită la Muzeul Antipa pe 4 octombrie.

Muzeul Antipa oferă intrare gratuită în data de 4 octombrie pentru toți cei care vor să viziteze instituția. Toți vizitatorii care poartă anumite nume vor putea intra gratis la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. ,,Vă așteptăm marți, 4 octombrie 2022, la Muzeul Antipa, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor!”, au scris reprezentanții muzeului pe pagina de Facebook. Această zi specială are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale în natură și în viața oamenilor.

Intrare gratuită la Muzeul Antipa mâine, 4 octombrie: ,,să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor!”

Muzeul Antipa din București îi invită pe toți cei care au nume de animale să viziteze instituția. Doar aceștia pot intra gratuit mâine, 4 octombrie. ,,Vă așteptăm marți, 4 octombrie 2022, la Muzeul Antipa, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor!”, au scris reprezentanții Muzeulului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. pe pagina de Facebook.

Cei din urmă au menționat că vizitatorii care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoare au parte de un mic dar în această zi specială. Ei pot vedea gratis expoziția permanentă cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor.

Evenimentul a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența în anul 1931 pentru atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

Mesaj pentru vizitatori

,,Cu acest prilej, vă anunțăm că toți vizitatorii care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoarelor au acces gratuit în expoziția permanentă! Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu și să participați la o călătorie imaginară în jurul lumii, însoțiți bineînțeles de animalele preferate de la Muzeul Antipa!

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor”, se mai arată în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Detalii despre eveniment

Ziua Mondială a Animalelor are loc în ziua în care se sărbătorește și Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este „de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob.”

Aceasta zi a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat prima Zi Mondială a Animalelor pe 24 martie 1925 la Palatul Sporturilor⁠ din Berlin.