Mutarea șocantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Ce a făcut după ce vaccinul a ieșit pe piață

Mutarea șocantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Ce a făcut după ce vaccinul a ieșit pe piață
Decizia incredibilă luată de Albert Bourla. Ce a făcut CEO-ul Pfizer de curând

După ce a refuzat să se injecteze cu serul menit să ne protejeze de COVID-19, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a făcut o mutare şocantă. S-a aflat ce a făcut afaceristul după ce vaccinul a ieşit pe piaţă şi a fost declarat ca fiind 95% eficient.

Decizie neaşteptată luată de CEO-ul Pfizer

Dacă în urmă cu o lună uimea pe toată lumea cu decizia de a nu primi serul realizat de Pfizer împreună cu cei de la BioNTech, acum Albert Bourla a făcut o nouă mutare şocantă. Abia acum s-a aflat ce a făcut după ce vaccinul a ieşit pe piaţă şi a anunţat că acesta are o eficacitate de 95%.

Mai exact, şeful companiei farmaceutice a vândut, pe 12 decembrie 2020, 62% dintre acţiuni. Asta înseamnă 132.508 acţiuni cu un preţ mediu de 41,94 dolari per acţiune, suma totală primită de afaceristul grec fiind de 5,6 milioane de dolari. Astfel, a rămas doar cu 81.812 de acţiuni, iar totul ar fi făcut parte dintr-un plan economic.

“După o prezenţă de peste 25 de ani în companie, Albert deţine o cantitate substanţială de acţiuni Pfizer în cadrul planurilor noastre de economii calificate şi necalificate. Acum deţine de nouă ori salariul său în acţiuni Pfizer”, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer, într-un comunicat de presă.

Se pare, însă, că Albert Bourla nu este singurul director din sectorul giganţilor farmaceutici care a apelat la această strategie. Primii cinci directori ai companiei Moderna au vândut, în 2021, acţiuni în valoare de peste 80 de milioane de dolari.

Motivul pentru care CEO-ul Pfizer nu s-a vaccinat

Deşi toată lumea se aştepta ca Albert Bourla să fie printre primele persoane care să se imunizeze pentru coronavirus, şeful Pfizer a refuzat, pentru moment, vaccinul produs de compania pe care o conduce. Motivul l-a dezvăluit chiar el: nu a dorit să profite de poziţia pe care o are.

“Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla pentru CNBC.

Desigur, injectarea publică a celui care conduce un gigant farmaceutic ar fi fost o dovadă clară pentru sceptici iar reclama ar fi fost una uriaşă pentru companie. Vaccinul celor de la Pfizer-BioNTech a fost autorizat pe data de 12 decembrie 2020 de către Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite.

Prima persoană din Statele Unite ale Americii imunizată împotriva covid-19 a fost o asistentă medicală din New York – Sandra Lindsay.

Urmăriți Playtech.ro și pe