Deși compania pe care o conduce a dezvoltat vaccinul împreună cu cei de la BioNTech, Albert Bourla a explicat de ce nu s-a vaccinat încă împotriva COVID-19. El este de părere că nu ar trebui să ”se bage în față”.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla nu și-a făcut încă vaccinul împotriva Covid-19, cu toate că gigantul pe care îl conduce a dezvoltat serul împreună cu cei de la BioNTech. El consideră că nu ar trebui să se bage în faţă, potrivit Business Insider.
”Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani și sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla, citat de CNBC.
Cu toate acestea, Albert Bourla a explicat că ia în considerare varianta de a-și face vaccinul mai repede doar pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, pentru a-i încuraja și pe alți oameni la vaccinare.
Pe 12 decembrie, Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech. Acesta a fost utilizat până acum în Marea Britanie și în SUA. Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit luni prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului din Statele Unite.
Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite a recomandat ca angajații din sistemul medical și rezidenții centrelor de îngrijire, să fie primii în linie pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Însă, fiecare stat din SUA poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.
De curând, gigantul american Pfizer a anunțat că vaccinul dezvoltat în colaborare cu nemții de la BioNTech, are o eficiență de peste 90%. Companiile farmaceutice din lumea întreagă se luptă să găsească modalități de prevenire a răspândirii virusului ucigaș, care a fost contractat peste 54,4 milioane de oameni și a ucis mai mult de 1,3 milioane de persoane, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.
Ulterior, cei de la Moderna au anunțat că vaccinul lor împotriva coronavirus are o eficiență de aproape 95% și că ar fi mai ușor de depozitat și de distribuit decât cel al Pfizer/BioNtech, deoarece rămâne stabil la o temperatură de minus 20 de grade Celsius. Vaccinul produs de Pfizer are nevoie de o temperatură de minus 75 de grade pentru a fi depozitat, potrivit gandul.ro.