Mutare de ultimă oră pe piața restaurantelor din România. Tranzacția e de un milion de euro!

Mutare de ultimă oră pe piața restaurantelor din România. Tranzacția e de un milion de euro!
Mutare de ultimă oră pe piața restaurantelor din România.

Mutare de ultimă oră pe piața restaurantelor din România. Este vorba despre un lanț de restaurante al unui celebru antreprenor român, care a încheiat o înțelegere pentru preluarea a cinci dintre locațiile Taksim din București pentru suma de 1 milion de euro. Locațiile sunt situate în Sun Plaza, Auchan Titan, București Mall Vitan, Băneasa Shopping City și Promenada Mall.

Mutare de ultimă oră pe piața restaurantelor din România

Spartan, lanțul de restaurante fondat de Ștefan Mandachi, a încheiat o înțelegere pentru preluarea a cinci dintre locațiile Taksim din București, pentru suma de 1 milion de euro. Spartan a obținut mai mult de jumătate dintre locații, iar  acum este în negocieri avansate pentru a le prelua și pe ultimele trei.

Astfel, cele cinci locații pentru care s-a ajuns deja la o înțelegere sunt situate în Sun Plaza, Auchan Titan, București Mall Vitan, Băneasa Shopping City și Promenada Mall. Iar pe lângă spațiile închiriate, Spartan a preluat și toate utilajele, dar și o parte dintre echipamentele existente.

De altfel, Ștefan Mandachi declara recent că are în plan expansiunea Spartan și extinderea în țară și în străinătate, obiectivul pentru anul acesta fiind acela de a ajunge la 100 de restaurante deschise pe teritoriul țării.

Despre lanțul de restaurante Spartan

De precizat este că Spartan este prezent deja și pe piața de fast food din Europa, în Austria, iar acum se pregătește și de lansarea din Spania. Lanțul de restaurante Spartan a fost fondat în anul 2012.

El face parte din grupul Strong MND Corporation SRL, împreună cu Mandachi Hotel & Spa, Mandachi Business Center și francizele: Mefi Café, sala de fitness Bum Bum Box, Concept SPA BioTransylvania, Restaurant Don Stefano, Centru de evenimente Magnificus și restaurantele cu specific grecesc Hercule.

De asemenea, Taksim era administrat în România de Sterling Cruise, o companie fondată de Dan Isai alături de alți antreprenori. Sterling Cruise a fost lansată în anul 2014 și operează branduri precum Salad Box, Pep & Pepper, Taksim, Boss Mini Burgers sau Resto Aperto. În 2021, a adus în țara noastră lanțul american de restaurante de tip fast-food numit Popeyes.

Ștefan Mandachi este un antreprenor și avocat român. El este fondatorul mai multor francize, printre care și cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc de tip servire rapidă din România și estul Europei, „Spartan”.

Spartan are propduse inspirate din bucătăria grecească, dar cu un mod de preparare propriu și cu ingrediente întotdeauna proaspete, se arată în descrierea de pe site-ul lanțului de restaurante.