Motivul pentru care un rechin a ucis două femei în Egipt a fost descoperit abia acum. Atacul rechinului în Marea Roşie, soldat cu moartea a două turiste, dintre care una româncă, în staţiunea Hurghada, din Egipt, s-a produs dintr-un motiv anume. Care este explicația, vedeți un pic mai jos.
O turistă din Austria și una din România, au picat victime, zilele trecute, unui rechin în apele Mării Roșii din stațiunea egipteană Hurghada.
Prima femeie ucisă de rechin a fost turista din Austria, care a reușit să ajungă la mal, însă fără o mână și un picior. Aceasta a decedat la spital. După, la câteva ore distanță a mai fost descoperit un cadavru, la mică distanță de locul primului atac. Turista din România era deja moartă.
În urma atacurilor, un raport de opt pagini a fost publicat de comisia de specialişti de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, în care se arată că „un singur exemplar de rechin tigru” s-a aflat în spatele celor două atacuri fatale din 1 iulie.
Experții au stabilit asta după ce au studiat urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling, a mai informat cotidianul oficial egiptean Al Ahram, potrivit Agerpres.
Comisia egipteană a atribuit atacurile „prezenţei rechinului în ape puţin adânci, dat fiind că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie”, adăugând că „motivul din spatele atacului a fost cel mai probabil hrana”.
În plus, experţii egipteni au concluzionat în raport că turista din România a fost atacată prima, în staţiunea Sahl Hashish, din Hurghada, chiar dacă prima dată a fost descoperită turista din Austria.
În raport, comisia a enumerat şi o altă serie de motive pentru atacurile rechinilor în Marea Roşie: pescuitul excesiv, folosirea excesivă a locurilor pentru scufundări şi snorkeling, oameni care dau de mâncare peştilor, animale care caută noi locuri pentru a se hrăni, ajungând în zonele de ţărm şi în locuri cu apă mică.
Nu în ultimul rând, pe termen scurt, comisia egipteană a recomandat monitorizarea zonelor unde au avut loc atacurile, oprirea imediată a pescuitului recreativ şi desfăşurarea activităţilor de snorkeling doar sub supravegherea unor ghizi atestaţi.