Motivul pentru care maşina Poliţiei este mereu lăsată la ralanti. Detaliile la care nu te-ai fi gândit vreodată

Motivul pentru care maşina Poliţiei este mereu lăsată la ralanti. Detaliile la care nu te-ai fi gândit vreodată
De ce se lasa masina de politie pornita

Motivul pentru care maşina Poliţiei este mereu lăsată la ralanti. De multe ori când vedem o mașină de politie sau de pompieri staționând, aceasta are motorul lăsat la ralanti și niciodată nu este oprit. În articolul de mai jos îți vom spune care este motivul. Detaliile la care nu te-ai fi gândit vreodată.

De ce lasă polițiștii mașinile la ralanti. Explicația te va surprinde

În multe țări este interzis să se lase mașina pe loc cu motorul pornit. Chiar dacă acest lucru ar fi legal în țara în care locuiesti, trebuie să știi că mașina va consuma carburant inutil, timp în care va polua mediul.

Acum, pe bună dreptate cei mai mulți se întreabă probabil de ce mașinile de poliție atunci când staționează sunt lăsate la ralanti.

De ce mașina de poliție are motorul pornit când staționează

Una dintre explicații, mai ales în cazul mașinilor de pompieri sau ale salvărilor, dar care uneori se aplică și în cazul autoturismelor de politie, este faptul ca în interiorul vehiculului există mai multe echipamente care nu pot să funcționeze atunci când motorul este oprit. De asemenea, în multe situatii este obligatoriu ca mediul din interiorul autospecialelor să rămână la un nivel confortabil.

Un alt aspect foarte important care trebuie luat în considerare este acela al timpului de reacție. Chiar dacă pornirea unui motor durează câteva secunde, practic este vorba de un timp pierdut în cazul unei urgențe.

Câteva secunde contează la situațiile urgente

În situațiile critice, în care polițiștii trebuie să sară în mașină pentru a pleca în urmărire sau ambulanța trebuie să pornească pentru a salva viața unei persoane. În aceste cazuri, chiar și câteva secunde contează. Astfel, atunci când motorul rămâne pornit, oamenii legii pot câștiga timp prețios.

Acestea fiind spuse, data viitoare când mai vezi o mașină de poliție oprită, dar cu motorul rămas la ralanti, trebuie să ne gândim de două ori înainte să îi confrunți pe polițiști asupra acestui aspect. În primul rând, aceștia sunt obligați să procedeze astfel din punct de vedere legal, iar in al doilea rând, este vorba de salvarea unor secunde prețioase care pot face diferența, de cel mai multe ori dintre viață și moarte.

În România nu se întâmplă deloc așa

Situațiile de mai sus sunt întâlnite mai mult în străinătate, nu la noi. În România, au fost cazuri în care polițiștii au plecat la intervenții pe biciclete, pe jos sau au fost nevoiți să alimenteze mașina de poliție din banii lor pentru a putea ajunge la o intervenție.