Intervenție de urgență a Brigăzii Antitero, după ce un hoț a intrat cu un pistol într-un magazin. Ce furase cu o zi înainte din același magazin

Intervenție de urgență a Brigăzii Antitero, după ce un hoț a intrat cu un pistol într-un magazin. Ce furase cu o zi înainte din același magazin
Intervenție SRI după ce un hoț a intrat cu un pistol într-un magazin

Seara trecută, mai multe echipaje de Poliție, alături de Brigada Antitero a SRI, au fost solicitați de către un angajat al unui magazin, spunând că un bărbat a intrat cu pistolul în incinta magazinului. Bărbatul respectiv ar fi furat un salam cu o zi înainte și a fost prins, iar acum a venit să se răzbune.

Pistolul s-a dovedit a fi unul de jucărie

Întâmplarea a avut loc seara trecută, într-un magazin din zona Dristor din Capitală. Bărbatul a intrat cu un pistol în magazin și i l-a arătat unui angajat. Bărbatul a fost prins cu o zi înainte furând un salam și a fost dat afară, iar aseară s-a întors pentru a se răzbuna.

Un angajat al magazinului a apăsat pe butonul de panică, iar la fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de Poliție, dar și un echipaj din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informații. Bărbatul a fost imobilizat și dus la audieri.

Potrivit unor surse, bărbatul nu ar fi amenințat pe nimeni. Cu toate acestea, angajații de la pază au observat că are la brâu un pistol, așa că au dat alarma. De asemenea, agenții îl cunoșteau pe hoțul de salam. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că pistolul nu era letal, ci unul de jucărie. Totuși, aceștia au deschis o anchetă, iar bărbatul este cercetat.

Elev prins la școală cu un pistol

Un elev de 17 ani a fost prins la școală având asupra sa un pistol airsoft, iar conducerea școlii a anunțat autoritățile. La fața locului s-a deplasat o echipă de jandarmi, care l-au taxat dur pe adolescent, cu o amendă în valoare de 2.500 de lei. Întrebat de unde a făcut rost de pistol, adolescentul a spus că îl are de pe un site cu anunțuri, de la un vânzător necunoscut.

„Luni, 14 februarie, jandarmii vâlceni au fost sesizaţi de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol. Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip air-soft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că l-a cumpărat de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, George Tacăle

Chiar dacă nu este o armă de foc, este nevoie de un aviz special pentru a deține un pistol airsoft. Armele de acest tip nu pot fi achiziționate de minori.