Motivul pentru care guvernul de la Kremlin a demisionat în bloc. Reacția lui Vladimir Putin

Motivul pentru care guvernul de la Kremlin a demisionat în bloc. Reacția lui Vladimir Putin
Motivul pentru care guvernul de la Kremlin a demisionat în bloc

Televiziunea de stat de la Moscova a anunțat că guvernul de la Kremlin și-a dat demisia în bloc. Motivele care au dus la această decizie. Reacția președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Discurs în fața națiunii.

Motivul pentru care guvernul de la Kremlin a demisionat în bloc

Premierul Dmitri Medvedev a făcut acest anunț la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a declarat, în discursul în fața națiunii, că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a nominaliza premierul.

Șeful de la Kremlin a precizat că președintele Rusiei va trebui să îi numească pe cei nominalizați. Puțin a anunțat o reformă a Constituție în vederea unei ”consolidări a puterii Parlamentului”.

Motivul pentru care guvernul de la Kremlin a demisionat în bloc. Reacția lui Vladimir Putin
Putin l-a propus premier pe Mihail Mișustin

„Propun schimbări (…) ordinea și atribuțiile Dumei de Stat să cuprindă nominalizarea candidatului care va conduce Guvernul rus. Ulterior, pe baza recomandărilor făcute, recomandarea premierului, a vicepremierului și a miniștrilor”, a declarat Putin.

Mișustin, șeful Fiscului, varianta lui Putin

În discursul său din Parlament, Putin a propus organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, precizând caracterul prezidențial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani. De menționat este că principala măsură vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii șefului guvernului pe care Putin va fi apoi obligat să îl numească.

  • Un ministru sub anonimat a declarat pentru publicația The Bell că niciun membru al guvernului nu a știut că va urma demisia în bloc a Executivului.
  • La ora 18:22 a venit soluția. Președintele rus l-a propus premier pe Mihail Mișustin, șeful Fiscului rus, potrivit Interfax, sursă citată de G4Media. Șeful statului a înaintat propunerea către Parlament.

Cine e Mișustin?

Mișustin provine din zona civilă a administrației ruse, iar înainte de a prelua conducerea Agenției Fiscale a condus un holding financiar, partener cu Deutsche Bank. De asemenea, oficialul a deținut diverse funcții în agenții controlate de Ministerul Finanțelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI