Vladimir Putin și-a trădat planurile de viitor: și-a ales cuvintele cu grijă, dar nu mai dă înapoi

Vladimir Putin și-a trădat planurile de viitor: și-a ales cuvintele cu grijă, dar nu mai dă înapoi

Vladimir Putin a controlat ce se întâmplă în Rusia pe parcursul ultimelor decenii, dar există indicii că va renunța la postul de lider de la Kremlin.

Multă lume se întreabă dacă vom fi murit de mult, iar Vladimir Putin va continua să fie președintele Rusiei. Mai multe afirmații pe marginea acestui subiect au fost făcute în cadrul interviului anual al fostului membru KGB. În teorie, există restricții pentru ca o persoană să nu fie președinte mai mult de două mandate în fosta URSS, dar Putin a avut din totdeauna soluții pentru a le ignora.

În cea mai recentă conferință a președintelui Rusiei, Vladimir Putin și-a ales cuvintele cu mare grijă, pentru a nu-și trăda așii din mânecă. Chiar și așa, câteva propoziții au date de înțeles că și-ar părăsi postul în 2024.

Cum ajunge Rusia vecină cu România! Vladimir Putin vrea ”să anexeze Moldova

În Rusia, orice om este limitat prin constituție la ”două mandate consecutive” de președinte. După ce a fost președinte pe parcursul a două mandate, în perioada 2008 – 2012 și-a asumat poziția de premier, pentru a controla în continuare ce se întâmplă în Kremlin.

„Ceea ce s-ar putea face legat de aceste mandate este suprimarea calificativului +consecutive+ când e vorba de funcția prezidențială”, a răspuns Putin. Această referință poate fi interpretată ca un detaliu concludent legat de ce se va întâmplă în 2024. Dacă va modifica litera constituției, îi va fi imposibil să mai candideze o dată peste câți ani.

Dacă ți se ridică părul pe mână, de la aceste persoane influente cu idei creative și absurd de multă imaginație, câteva particularități sunt relevante.  „Avem două mandate succesive, credinciosul vostru servitor își îndeplinește cele două mandate și părăsește postul, și apoi are dreptul să revină la funcția de președinte deoarece nu mai e vorba de două mandate succesive”, a explicat președintele rus.

Șefa televiziunii RT, finanțată de statul rus, Margarita Simonyan, a apreciat că afirmațiile lui Vladimir Putin nu se datorează hazardului și că acesta a decis să părăsească președinția. „Dacă cineva se întreabă dacă șeful va avea un nou mandat prezidenția, nu îl va avea”, a concluzionat ea pe Twitter. Mai multe publicații au luat ca sfinte cuvintele lui Putin și greu de ignorat. Ziarul online The Bell consideră că remarca legată de mandatele succesive este „declarația cea mai importantă pe care a făcut-o Putin azi”.