Motivul pentru care a murit Nicu Ceaușescu, la doar 45 de ani. Fiul lui Nicolae Ceaușescu s-a stins la Viena

Motivul pentru care a murit Nicu Ceaușescu, la doar 45 de ani. Fiul lui Nicolae Ceaușescu s-a stins la Viena
Motivul pentru care a murit Nicu Ceaușescu, la doar 45 de ani

Nu mulți români cunosc motivul morții lui Nicu Ceaușescu. Mezinul familiei s-a stins la vârsta de 45 de ani, fiind al treilea fiu al lui Nicolae Ceaușescu și al Elenei. La sfârșitul regimului comunist a fost numit în funcția de prim-secretar al organizației PCR Sibiu și era considerat un potențial succesor al tatălui său. În urmă cu 23 de ani, fiul dictatorului s-a stins pe patul de spital, in Viena.

Motivul morții lui Nicu Ceaușescu

Nicu Ceaușescu a murit pe data de 25 septembrie 1996, din cauza cirozei hepatice. Avea vârsta de 45 de ani și a fost supranumit și „Prințisorul”, datorită mediului din care provenea. Totuși, s-a împotrivit alegerilor pe care părinții săi le-au făcut pentru el.

Din cauza faptului că trebuia să se însoare cu o mireasă impusă de Elena Ceaușescu, Nicu a protestat și a început să facă greva foamei. Se pare că această alegere categorică i-a marcat permanent sănătatea.

Motivul pentru care a murit Nicu Ceaușescu, la doar 45 de ani

Pentru că își dorea să scape de viitoarea căsnicie cu Poliana Cristescu, „Prințișorul” Nicu Ceaușescu a refuzat să mai mănânce. Uneori, stătea zile întregi fără să consume absolut nimic, după cum își amintește și Mircea Oprean. Soțul Zoiei Ceaușescu a povestit că Nicu a intrat în greva foamei pentru ca nu voia să se însoare cu favorita Poliana, favorita Elenei Ceaușescu.

În anii comunismului, câtă vreme tatăl său s-a aflat la putere, Nicu a avut relații amoroase cu cele mai frumoase femei ale timpului. Printre acestea se numara și Donca, fiica liderului comunist Paul Niculescu-Mizil, cu care a avut o relație de zece ani.

De ce nu voia „Prințișorul” Ceaușescu să se însoare

Motivul morții lui Nicu Ceaușescu l-a reprezentat ciroza hepatică, provenită din ani de neglijare a alimentației. În ultima zi a vieții sale a fost singur, într-un spital din capitala Austriei. Soții Ceaușescu au avut, însă, mari planuri pentru mezinul familiei lor. Îl vedeau ca pe viitorul lider al țării noastre, cel care ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Nicolae Ceaușescu.

„A intrat în greva foamei din cauza căsătoriei cu Poliana. Pur și simplu nu mânca. Doar pâine și ceai”, a povestit Mircea Oprean, la Antena 3.

De aceea, Elena Ceaușescu își dorea pentru fiul ei o soție cum era Poliana Cristescu. În cele din urmă, a fost nevoit să accepte mariajul impus. Nunta lor a avut loc pe data de 10 decembrie 1983, pe cand acesta avea 32 de ani. Poliana, acum în vârstă de 64 de ani, avea 29 de ani în momentul în care i-a spus „Da” lui Nicu Ceaușescu.

Secretele căsniciei lui Nicu Ceaușescu

Căsătoria aranjată nu s-a consumat însă niciodată, potrivit detaliilor dezvaluite de Mircea Oprean. Cei doi au stat căsătoriți până pe data de 22 martie 1985, cand Nicu a introdus acțiunea de divorț. Totul în condițiile în care stătea despărțit în majoritatea timpului de Poliana.

Totodata, după evenimentele din decembrie 1989, Poliana Cristescu, fosta și singura soție a lui Nicu Ceaușescu, a dispărut pentru o vreme. Pe 22 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu s-a urcat în mașină și a plecat de la Sibiu către București, unde era familia sa. Mașina lui a fost oprită la intrarea în Capitală, iar Nicu Ceaușescu a fost adus în studioul 4 al Televiziunii Române, pentru a fi arătat poporului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI