Nicolae și Elena Ceaușescu, sau ”Odiosul” și ”Sinistra”, cum erau porecliți cei doi dictatori ai României, s-au îndrăgostit pe strada Veseliei. Unde s-au iubit prima oară?
Nicolae și Elena a lui Briceag s-au îndrăgostit la o petrecere de 1 Mai, în 1939, ce s-a ținut pe strada Veseliei din cartierul bucureștean Ferentari și unde Elena a devenit ”Regina Balului”.
La 1 Mai, de Ziua Muncii, a fost organizat de către bresle și un marș care a pornit de la Piața Romană, de unde s-a mers pe Calea Victoriei, la Palatul Regal, pentru a-l ovaționa pe Regele Carol al II-lea. Regele a salutat mulțimea și se spune că atunci Ceaușescu a strigat: ”Trăiască Frontul Popular Antifascist!”, după cum povestește istoricul Ion Petcu, în cartea sa ”Ceaușescu – un fanatic al puterii, Biografie neretușată”.
„ S-a luat momentul participării lui Nicolae şi a Elenei la bal şi, falsificându-se faptele, s-a ajuns la „marele moment de glorie al tinerilor revoluţionari Nicolae şi Elena Ceauşescu, care au organizat marea demonstraţie antifascistă de la 1 Mai”, spune istoricul.
Despre cei doi se cunoaște că se completau foarte bine, lucru care i-a adus împreună, chiar dacă se zvonea și că ea îl domină, dar poate acest fapt era, de fapt, plăcerea care îi lega.
„Se completau foarte bine amândoi, deşi se spune ce ceea ce se spune despre ea, cum că îl domina. Să ştiţi că dacă era vorba de obiecţii, nu le avea ea, ci el!”, mai spune Tuţuleasa. „El avea de obicei obiecţii la peliculele în care apăreau amândoi: voia să fie totul perfect. Să fie cuplul perfect!”, mai scrie Petcu.
Între 1940 și 1944, dictatorul a fost condamnat la închisoare, loc ce i-a adus și începutul iubirii, a părții carnale, între el și parteneră. Elena a venit după tovarășul său la Jilava, unde și-a petrecut și momente intime alături de el, cu acordul paznicilor. Acțiunea a fost posibilă după ce Nicu s-a prefăcut că are nevoie la dentist. În drum spre infirmerie, a mituit gardianul, care l-a dus la o casă conspirativă deținută de partid.