Cum au fost persecutați copiii soților Ceaușescu. Foștii servitori și angajați au depus mărturie împotriva lor

Cum au fost persecutați copiii lui Ceaușescu

Valentin, Nicu și Zoia Ceaușescu, cei trei care au plătit renumele greu al părinților și acțiunile cu care nu au fost de acord cei cărora le-a dat viață Elena. Care este fața nevăzută a lor și cum au fost aceștia persecutați? Chiar foștii servitori din locuința fosutlui lider comunist au depus mărturie împotriva lor și au dezvăluit ce erau obligați să facă.

Cum au fost persecutați copiii lui Nicolae Ceaușescu?

Valentin, Nicu și Zoia au fost cei trei care au trebuit să plătească dincolo de moartea părinților acțiunile pe care le-au făcut aceștia. Mărturiile pe care chiar ei le-au făcut în cadrul anchetelor în care au fost implicați. Au simțit de mici gustul luxului și al respectului tuturor care le călca pragul și nu numai, fiind extrem de invidiați pentru aceste daruri pe care cei mai mulți din acea vreme nici că le-au mai văzut. După execuția Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, desigur că aceștia au fost arestați și anchetați. Toți membrii familiei Ceaușescu au fost cercetați pentru subminarea economiei naționale. Părinții muriseră, iar ei rămăseseră cu datorii enorme pe care doar Valentin le-a recunoscut. În cadrul anchetei deschise după Revoluție, s-a realizat o expertiză contabilă pentru a se afla de ce bunuri s-a bucurat fiecare individ din familia fostului lider comunist, fără a le plăti la Gospodăria de Partid.

„Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt
Valentin Ceaușescu

Copiii lui Ceaușescu: Nicu, Valentin și Zoia
Copiii lui Ceaușescu: Nicu, Valentin și Zoia

Datoriile către stat: Nicolae şi Elena Ceauşescu
187.217.432 de lei Nicu Ceauşescu
5.463.572 de lei Zoia Ceauşescu
3.357.269 de lei Mircea Oprean
2.770.321 de lei Iordana Borilă
1.888.119 de lei Poliana Cristescu
2.852.578 de lei Roxana Dună
146.293 de lei

Bani găsiţi la CEC, în 1989:
Nicu Ceauşescu           1.223.873 de lei
Valentin Ceauşescu    1.223.873 de lei
Zoia Ceauşescu          1.450.020 de lei

Cele mai mari frici

Zoia și Valentin au ales să plece mai departe de familie, cu toate că-și iubeau părinții, dar niciodată n-au putut trece peste iubirea nemărginită pe care aceștia le-o purtau doar „prințișorului”, lui Nicu. Angajații de la locuința lui Ceaușescu erau exasperați de spaimele exacerbate ale sale. Toți erau sub vizorul securității în momentul în care făceau orice mic gest vizavi de copiii liderului sau de acesta. Cele mai mari frici ale fostului președinte al României erau iradierea sau otrăvirea.

„De la fiecare animal sacrificat, de la fiecare sortiment de mezel produs zilnic sau lapte se prelevau probe care făceau obiectul analizelor de laborator la Sanepid 10, urmărindu-se nu numai lipsa încărcăturii bacteriene, a compoziţiei, proporţia carne-grăsimi, conţinutul de sare, dar şi alte examinări mult mai costisitoare privind conţinutul de metale grele, chiar iradiere”
Dăian Nicodin (Sursa: adevărul.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI