Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Marcel Vela a trecut. Câți paralmentari au votat împotriva lui

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Marcel Vela a trecut. Câți paralmentari au votat împotriva lui
Parlamentarii au votat pentru moțiunea de cenzură împotriva lui Marcel Vela

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Interne Marcel Vela a trecut. Ministrul de Interne a primit 68 de voturi împotriva sa, în această după-amiază, în timpul votului din Parlament.

Moțiunea împotriva lui Marcel Vela a trecut

Moțiunea de cenzură, simplă, a fost votată astăzi în Parlamentul României. Înainte de vot, ministrul și-a susținut activitatea din timpul mandatului în fața parlamentarilor adunați să voteze moțiunea la adresa lui.

„Ați început moțiunea cu un fake news. Așa cum e falsă și informația că jurnaliștii au dosare penale. Oare consideră românii că un astfel de text este un text care reprezintă inclusiv cetățenii? Virusul nu alege între stânga și dreapta. Între PNL și PSD. Văd că vorbiți despre ură, o ură a mea la adresa cetățenilor. Această ura a reieșit chiar din textul moțiunii. Fiecare frază din moțiune e plină de ură. Cu toții ne-am protejat familiile. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că sunteți odihiniți, folosiți această tribună pentru acuze. Trebuie să luptăm pentru un singur scop: soarta și săntatea românilor. Asta îi interesează. Jignirile și rele intenții nu vor aduce încrederea cetățenilor”, a declarat Marcel Vela cu acest prilej.

Câți paralmentari au votat împotriva lui

Această moțiune de cenzură a fost un demers făcut de  PSD și Pro România, aceștia solicitând demisia ministrului de Interne. Reprezentații PSD și ProRomânia au susţinut că, prin ordonanţele militare emise, a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

”Marcel Vela nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus.”, se spune în justificarea moțiunii.

Conform informațiilor moțiunea inițiată de PSD și ProRomânia, denumită „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, a fost adoptată de plenul Senatului, cu 65 de voturi pentru.