Marcel Vela, noi răspunsuri pentru români. Ce a anunțat despre zonele metropolitane

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a răspuns la mai multe întrebări adresate de oameni pe Facebook

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns la mai multe întrebări pe care oamenii i le-au adresat pe Facebook. Reprezentantul Guvernului le-a urat La mulți ani celor care poartă numele de Constantin sau Elena, dar a făcut precizări exacte și despre ce înseamnă zonă metropolitană.

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a răspuns la mai multe întrebări adresate de oameni pe Facebook

Este a doua oară când ministrul Internelor răspunde pe Internet la întrebările populației și a specificat că nu poartă mască de protecție în timpul filmării, deoarece se află singur în birou, iar mesajul este înregistrat pe telefonul său personal. Iată întrebările, dar și răspunsurile pe care le-a dat Marcel Vela.

”Din ce dată se reiau zborurile din Spania către România, și dacă vine băiatul la aeroport cu mașina, trebuie să stea și el în izolare?”

M.V.: ”Zborurile regulate sunt oprite în această perioadă de alertă. Dar sunt permise zborurile umanitare și zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe, prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite și Turcia, precum și dintre aceste țări spre România”.

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Joi, 21 mai 2020

Ce înseamnă zona metropolitană

”Întrebarea are legătură cu deplasarea în afara orașului, dacă nu am nicio proprietate pe numele meu, acestea fiind trecute pe numele părinților, mă pot deplasa cu ajutorul unei copii a actului casei? Țin să precizez că am în acte același nume de familie”.

M.V.: Răspunsul meu este da, evident este o nevoie de a vă lucra terenul părinților, nu trebuie să fie proprietatea pe numele dumneavoastră, dacă aveți actele de proprietate, chiar dacă nu aveați același nume ca și părinții dumneavoastră, orice copie după un act de naștere dovedește că faceți parte din familie”.

”Puteți preciza dacă toate reședințele de județ au o zonă metropolitană sau doar cele care au făcut acest lucru oficial?”

M.V.: Noi am hotărât să considerăm zonă metropolitană suprafața de 30 de km în jurul municipiilor. A permite deplasarea în interior, evident dacă suprafața nu depășește granița județului”.

”Cât timp se va menține Ordinul privind autoizolarea cetățenilor români veniți din străinătate?”

M.V.: Măsura autoizolării reprezintă una dintre cele mai simple și eficiente metode de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Precizez că există o probabilitate destul de ridicată ca foarte multe persoane asimptomatice să nu știe și să îi infecteze pe cei dragi. Și să meargă în spații libere, la magazin, la bisercă, neștiind că sunt purtători și în urma renunțării la această izolare există riscul ca pericolul să fie foarte mare în răspândirea virusului.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI