Monedele de 2 euro care valorează o avere. Suma colosală cerută de un român pe OLX

Monedele de 2 euro care valorează o avere. Suma colosală cerută de un român pe OLX
Ce monedă a fost scoasă la vânzare

În ultima perioadă, numeroși români s-au decis să pună la bătaie piese inedite din propria colecție. Cei care sunt pasionați de antichități abia așteaptă să pună mâna pe un nou obiect extrem de interesant. Cu toate acestea, nu mulți își pot permite să scoată din buzunar sumele de bani cerute.

Cât costă monedele de 2 euro, puse la vânzare de către un român

Românii folosesc tot felul de site-uri pentru a vinde obiectele care nu le mai folosesc. Internauții au la dispoziție o mulțime de anunțuri, fie că este vorba de haine, mașini, bijuterii sau alte bunuri. De asemenea, colecționarii de antichități vânează anumite obiecte extrem de rare.

În timp ce mulți visează să pună mâna pe o monedă extrem de rară, puțini își permit să cumpere un obiect pus la vânzare pe un site de anunțuri. Iată că un român a venit cu o ofertă incredibilă pentru cei pasionați. Acesta vrea să le ofere tuturor nu un singur obiect din propria colecție, ci două.

Ce anunț a atras atenția românilor

Astfel, acesta a pus la vânzare pe platforma OLX o monedă din 2002, dar și alta din 2017. Ambele au o valoare de 2 euro, iar vânzătorul susține că acestea sunt din Germania și sunt rare. El s-a hotărât să ceară o sumă mare pentru respectivele obiecte, anume 3.000 de lei.

”Funcționari germani și experți în numismatică au ales trei modele grafice diferite pentru monedele euro germane.

Monedele de 1 EUR și 2 EUR prezintă vulturul, simbolul tradițional al suveranității germane, înconjurat de stelele drapelului european. Motivul a fost conceput de Heinz și Sneschana Russewa-Hoyer.

Pe muchia monedei de 2 EUR apar inscripția EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT (Unitate, dreptate și libertate) și stema reprezentând vulturul federal.”, este explicația cu privire la simbolistica pe care o are vulturul care apare pe moneda de 2 euro, potrivit ecb.europa.eu.

Ce obiecte au mai fost puse la vânzare

De asemenea, acesta nu este singurul anunț care face referire la o monedă extrem de rară. Un român își dorește să primească o mică avere pe un astfel de obiect, care datează din 1952. Pe ban este inscripționată valoarea de 2 lei. Aceasta se găsește foarte greu, de aici și suma cerută.

Mai exact, colecționarii pot admira știuletele de porumb, spicul de grâu și ovăz, iar în partea de jos a desenului se află inițialele gravorului Haralamb Ionescu. Suma cerută pentru respectiva monedă este de 3.500 de lei, însă mulți visează să dețină respectivul obiect pentru propria colecție.