Moneda din România care se vinde cu o sumă uriașă. Este veche de fix 100 de ani și a apărut pe okazii.ro

Moneda din România care se vinde cu o sumă uriașă. Este veche de fix 100 de ani și a apărut pe okazii.ro
Cât costă o monedă din România veche de 100 de ani

Mulți o să se bucure când o să afle că pot adăuga în colecție o monedă veche de 100 de ani, pusă la vânzare de către un român care beneficiază de aceasta. Colecționarii de antichități o să își dorească să pună mâna pe respectivul ban, însă trebuie să scoată din buzunar o sumă uriașă.

Cât costă o monedă din România veche de 100 de ani

În ultima perioadă, românii au decis să scoată la vânzare monedele din propria colecție pentru ca numeroase persoane să poate să se bucure de acestea. Totuși, aceste obiecte sunt destul de costisitoare, ținând cont de raritatea lor. Mulți vor să dea lovitura prin a cere sume de bani incredibile.

Colecționarii de antichități nu se gândesc de două ori atunci când vine vorba despre pasiunea lor! O nouă monedă a fost remarcată pe un site extrem de cunoscut. Moneda are inscripționată valoare de 2 lei, dar și anul, anume 1992. Numeroși români pot admira obiectul extrem de interesant.

Cu toate acestea, nu mulți își pot permite să achiziționeze moneda vândută de un român din București. Aceasta le-a trezit interesul colecționarilor, mai ales pentru că mulți își doresc să se laude cu multe obiecte de acest fel, extrem de vechi. Banul valorează o mică avere în zilele noastre.

Ce trebuie să știe românii despre respectiva monedă

Mai exact, moneda se vinde cu 3.400 de lei, însă, ținând cont de faptul că este veche de 100 de ani, vânzătorul ar putea să aibă mare succes și să își rotunjească veniturile. Aceasta poate să fie oferită prin predare personală în București, sau prin curier rapid, însă transportul este suportat de cumpărător.

„S-au bătut probe de 2 lei 1922 din diverse aliaje, şi anume: 87 din nichel, 75 din cupronichel, 80 din bronz, 61 din bronz de aluminiu, 65 din cupru, 66 din tombac, 60 din alamă şi 79 dintr-un aliaj numit în franceză thuna.”, a transmis vânzătorul.

Colecționarii de antichități, surprinși de o ofertă

Nu este prima oară când sunt observate monede rare și vechi, vândute la prețuri extrem de mari. De curând, un român s-a decis să renunțe la un obiect din propria colecție pentru o sumă avantajoasă.

Acesta le-a propus tuturor un ban din 1952, extrem de rar, inscripționat cu valoarea de 2 lei. Cu toate acestea, cei care își doresc să pună mâna pe așa ceva trebuie să scoată o sumă uriașă din buzunar.

Mulți români își doresc să se laude cu propria colecție de monede, însă respectivul ban ajunge la valoarea de 3.500 de lei, așa că nu foarte multe persoane pot să plătească o mică avere pentru respectiva plăcere.