Moneda care s-a prăbușit în doar 24 de ore. Oamenii au rămas fără bani

Moneda care s-a prăbușit în doar 24 de ore. Oamenii au rămas fără bani
Ce criptomoneda s-a prabusit in 24 de ore

Sunt vești proaste pentru cei care au investit într-o anumită criptomonedă. Această monedă, foarte tranzacționată, s-a prăbușit în doar 24 de ore. Prăbușirea a provocat pierderi de sute de miliarde de dolari. Mulți dintre investitori au rămas săraci după ce s-a întâmplat în ultima săptămână în piața cripto.

Care este criptomoneda care s-a prăbușit în doar 24 de ore. Unii dintre investitori au rămas pe drumuri

Nu mai este un secret că oamenii de pe tot globul investesc în monedele virtuale, chiar dacă o fac pe riscul lor, în domeniu neexistând vreo reglementare din partea vreunei autorități financiare.

Nefiind supravegheate, toate investițiile în criptomonede sunt primejdioase, iar oamenii ar trebui să fie pregătiți și să își asume riscul că într-un timp foarte scurt, câteodată de câteva secunde, și-ar putea pierde toți banii. Asta s-a și întâmplat de curând cu o monedă virtuală.

Terra a pierdut 99% din valoare

Criptomoneda Terra (LUNA) s-a prăbușit, pierzând mai bine de 99% din valoare într-un timp record de doar 24 de ore. În acest fel, averile unor investitori în această monedă s-au evaporat, potrivit The Independent. Prima dată, valoarea Terra s-a prăbușit dramatic miercuri, 11 mai, scăzând de la aproximativ 6,75 dolari la puțin peste 1 dolar.

De asemenea, joi, 12 mai, Terra a scăzut și mai mult, iar la orele după amiezii ajunsese deja să fie evaluată la doar 0,02 dolari. Nimic nu a prevestit această nenorocire, întrucât Terra se afla în top 10 cele mai valoroase criptomonede de pe piață. În plus, această criptomonedă atinsese, luna trecută, un vârf de 120 de dolari pe unitate.

Investitorii au pierdut tot

„Mi-am pierdut toate economiile vieții. Cumpărasem pe Luna la 85 de dolari, nu știu ce să fac”, a scris un membru Reddit r/TerraLuna.

„Ar fi trebuit să scot bani când era la 100 de dolari, atunci aș fi crescut cu 25.000 de dolari. Dar am devenit lacom în speranța de a obține mai mulți bani, ca să îmi pot permite măcar un avans pentru o casă pentru familia mea. Bănuiesc că nu mai există casă și economii”, a scris utilizatorul Reddit No-Forever.

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti banca. Îmi voi pierde casa în curând. Voi deveni o persoană fără adăpost”, a scris un alt utilizator membru al forumului.

De ce s-ar fi prăbușit Terra

Criptomoneda Terra s-a prăbușit din cauza legăturii sale cu terraUSD (UST), un stablecoin care era legat de moneda americană. Stablecoins sunt criptomonede concepute special pentru a preveni schimbări bruște de valoare.

UST s-a decuplat de dolar la începutul săptămânii în curs, ceea ce a făcut ca prețul său să se prăbușească. Nu în ultimul rând, capitalizarea de piață a monedei a scăzut de la 40 de miliarde de dolari (32,9 miliarde de lire sterline) la puțin peste 200 de milioane de dolari (164 de milioane de lire sterline).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI