01 dec. 2022 | 23:16

Surpriză uriașă la Campionatul Mondial de Fotbal, Germania pleacă în genunchi acasă. Nouă goluri în partidele în care Japonia și Spania au obținut biletele pentru „optimi”

Știri generale
Surpriză uriașă la Campionatul Mondial de Fotbal, Germania pleacă în genunchi acasă. Nouă goluri în partidele în care Japonia și Spania au obținut biletele pentru „optimi”

Germania s-a făcut de râs la acest Campionat Mondial de Fotbal și a părăsit competiția la finalul celor trei partide din grupa E. Trupa lui Hansi Flick a câștigat cu 4-2 ultimul duel cu Costa Rica, dar chiar și așa a terminat pe poziția a treia. A fost o zi nebună la turneul final, iar în ultimele două partide s-au marcat nouă goluri.

Partidele au început după un scenariu previzibil. Gnabry și Morata au marcat rapid, iar Germania și Spania păreau că vor merge braț la braț în „optimi”. Reprizele secunde au fost greu de privit pentru fanii implicați. Echipa lui Hansi Flick a avut un moment de cădere și a primit două goluri de la Tejeda și Vargas. În acest timp și Spania primea două lovituri de la Doan și Tanaka. În minutul 70, grupa arăta un scenariu incredibil. Spania și Germania, „out” de la mondiale, Costa Rica și Japonia, calificate.

Echipa lui Hansi Flick s-a trezit și a câștigat prin dubla lui Havertz și reușita semnată de Fulkurg, dar a fost o victorie care nu a reușit nici măcar să mai îndulcească amarul. Japonia a rezistat eroic în fața ibericilor și s-a impus cu 2-1. În urma acestor rezultate clasamentul grupei arată astfel: 1. Japonia – 6 puncte, 2. Spania – 4 puncte, 3. Germania – 4 puncte, 4. Costa Rica – 3 puncte.

Costa Rica – Germania 2-4

Min 90+10. Final de meci.

Min 90+1. GOOOOOL Germania!!!! Fulkurg marchează după acțiunea lui Sane.

Min 85. GOOOOOL Germania!!!! Gnabry pasează decisiv și Havertz își aduce formația în avantaj. Echipa lui Hansi Flick conduce cu 3-2, dar la acest scor nu se califică.

Min 73. GOOOOL Germania!!! Ce nebunie de meci!!!! Kai Havertz marchează, dar nu este suficient. Nemții sunt pe ultimul loc în grupă.

Min 70. GOOOOOOL Costa Rica!!!!!! Dezastru pentru Germania. Vargas trimite balonul în poarta lui Neuer.

Min 58. GOOOOOL Costa Rica!!! După un atac rapid, Benette trimite cu capul, portarul respinge în față, de unde Tejeda înscrie. În acest moment Germania se află pe ultimul loc în grupă.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45+2. Final de repriză. La aceste scoruri, Spania și Germania sunt calificate în optimi.

Min 42. Ocazie mare Costa Rica. Raum și Rudiger gafează incredibil și dau pe lângă minge, Fuller Spencer este singur cu Neuer, dar portarul german își salvează echipa. Este al doilea șut pe poartă la acest Campionat Mondial pentru Costa Rica.

Min 10. GOOOOL Germania!!!! Raum trimite în careu și Gnabry trimite frumos, cu capul, balonul în plasă. Execuția elegantă, dar era singur în careu. Keylor Navas nu a avut replică.

Min 8. Ocazie Germania. Thomas Muller este singur în careu, trimite cu capul din plonjon, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min 1. A început partida.

Japonia – Spania 2-1

Final de meci. Japonia câștigă grupa, Spania termină pe locul doi.

Min 53. GOOOOL Japonia!!!! Moment uluitor. Tanaka marchează și Japonia ocupă primul loc în grupă. Ce greșeală în defensiva iberică. Arbitrul a validat reușita după ce a revăzut faza pe monitorul VAR pentru că în prima fază a părut că balonul a părăsit suprafața de joc la centrarea lui Mitoma.

Min 48. GOOOOOL Japonia!!! Moment incredibil, Japonia egalează prin Doan care a interceptat un balon. La acest scor, Germania spune „adio” turneului final.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45+2. Final de repriză.

Min 12. GOOOOL Spania!!!! Alvaro Morata deschide scorul.  Este primul meci de la acest turneu final în care atacantul este titular. Azpilicueta este cel care semnat pasa decisivă.

Min 1. A început partida.

UPDATE 20.40- Echipele de start:

Costa Rica: Navas – Fuller, Duarte, Vargas, Watson, Oviedo – Aguilera, Borges, Tejeda, Campbell – Venegas
Rezerve: Alvarado, Bennette, Chacon, Contreras, Hernandez, Lopez, Martinez, Matarrita, Ruiz, Salas, Sequiera, Torres, Wilson, Zamora
Selecționer: Luis Fernando Suarez

Germania: Neuer – Kimmich, Sule, Rudiger, Raum – Goretzka, Gundogan – Gnabry, Musiala, Sane – Muller
Rezerve: Adeyemi, Bella Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Schlotterbeck, Ter Stegen, Trapp
Selecționer: Hansi Flick

Stadion: Al Bayt, Al Khor
Arbitru: Stephanie Frappart / Asistenți: Neuza Ines Back și Karen Diaz Medina

Japonia: Gonda – Itakura, Yoshida, Taniguchi – Ito, Morita, Tanaka, Nagatomo – Kamada, Maeda, Kubo
Rezerve: Asano, Doan, Endo, W. Ito, Kawashima, Machino, Minamino, Mitoma, Sakai, Schmidt, Shibasaki, Soma, Tomiyasu, Ueada, Yamane
Selecționer: Hajime Moriyasu

Spania: Unai Simon – Azpilicueta, Rodri, Pau Torres, Balde – Gavi, Busquets, Pedri – N. Williams, Morata, Olmo
Rezerve: Alba, Asensio, Carvajal, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Laporte, Pino, Raya, R. Sanchez, Sarabia, Soler, F. Torres
Selecționer: Luis Enrique

Stadion: Khalifa International, Ar-Rayyan
Arbitru: Victor Gomes / Asistenți: Zakhele Siwela și Souro Phatsoane


Costa Rica – Germania și Japonia – Spania sunt ultimele partide din Grupa E de la Campionatul Mondial de Fotbal. Înainte de startul competiției, Spania și Germania erau considerate, firesc, marile favorite. Situația s-a complicat foarte tare, după ce naționala lui Hansi Flick a pierdut, surprinzător, duelul cu Japonia și a fost la un pas să spună „adio” turneului final, dar a reușit să egaleze în minutul 84 al confruntării cu Spania. Clasamentul grupei, înaintea acestor dueluri, arată în felul următor. 1. Spania – 4 puncte, 2. Japonia – 3 puncte, 3. Costa Rica – 3 puncte, 4. Germania 1 punct.

Înaintea ultimelor întâlniri din grupă, selecționerul Spaniei, Luis Enrique, a ieșit la atac și a spus că este nemulțumit că echipele se concentrează prea mult să nu primească gol.

„S-a ajuns într-un punct greșit. Fotbalul este un show, un spectacol. Ăsta este primul lucru pe care antrenorii al trebui să îl învețe la cursuri. Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care vin pentru tine pe stadion, apoi sunt milioane de persoane care te privesc de acasă.

E ca și când ai merge la o piesă de teatru, dar te-ai plictisi teribil. În cele din urmă, nimeni nu va mai merge la teatru. Am remarcat acest lucru și la Campionatul Mondial. Aici, echipele atacă doar când sunt conduse. Eu văd lucrurile diferit, cred că e un spectacol și trebuie să îi faci pe fani să se simtă bine”, a transmis Enrique.

Hansi Flick are alte probleme. Presa l-a criticat și mai mulți jurnaliști i-au cerut să plece, dacă nu va califica în optimile Campionatului Mondial de Fotbal.

„Sunt o persoană optimistă, nu mă gândesc la ce s-ar întâmpla dacă am fi eliminați. Nu știu ce se va întâmpla, am contract până în 2024, urmează și Campionatul European acasă, în Germania.

Trebuie să așteptăm. Vom aborda meciul cu intenția de a marca ritmul de la început, cu presiune. Va fi dificil împotriva unei echipe care e atât de defensivă. Trebuie să arătăm aceeași atitudine ca în meciul cu Spania”, a transmis Hansi Flick.

Costa Rica – Germania, echipe probabile
Costa Rica: Navas – Fuller, Duarte, Vargas, Watson, Oviedo – Torres, Borges, Tejeda, Campbell – Contreras
Selecționer: Luis Fernando Suarez

Germania: Neuer – Klostermann, Sule, Rudiger, Raum – Kimmich, Gundogan – Gnabry, Musiala, Sane – Fullkrug
Selecționer: Hansi Flick

Stadion: Al Bayt, Al Khor
Arbitru: Stephanie Frappart / Asistenți: Neuza Ines Back și Karen Diaz Medina

Japonia – Spania, echipe probabile
Japonia: Gonda – Yamane, Itakura, Yoshida, Nagatomo – Tanaka, Morita – Doan, Kamada, Kubo – Maeda
Selecționer: Hajime Moriyasu

Spania: Simon – Carvajal, P. Torres, Laporte, Alba – Koke, Rodri, Pedri – F. Torres, Morata, Olmo
Selecționer: Luis Enrique

Stadion: Khalifa International, Ar-Rayyan
Arbitru: Victor Gomes / Asistenți: Zakhele Siwela și Souro Phatsoane

Cele două partide încep la ora 21.00. Duelul dintre Costa Rica – Germania va fi transmis de TVR Info, iar Japonia – Spania va fi pe TVR 2. Ambele partide vor putea fi urmărite și pe site-ul www.playech.ro.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro