Moldovenii rămaşi în Rusia, disperaţi să iasă din ţară. Anunţul lui Putin despre mobilizare i-a speriat

Moldovenii rămaşi în Rusia, disperaţi să iasă din ţară. Anunţul lui Putin despre mobilizare i-a speriat
Moldovenii din Rusia vor sa plece acasa

Moldovenii rămaşi în Rusia sunt disperaţi să iasă din ţară. Anunţul lui Vladimir Putin despre mobilizare i-a speriat grav. Conform autorităților din Republica Moldova, în ultimele câteva zile numărul moldovenilor care se întorc acasă a crescut de patru ori. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Moldovenii fug din Rusia. Cum îi ajută autoritățile de la Chișinău

Moldovenii care se află în Rusia încearcă încearcă cu disperare să fugă din țară, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială. Astfel, conform ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova, în ultimele zile numărul cetățenilor moldoveni care părăsesc Rusia a crescut de patru ori, potrivit deschide.md.

De asemenea, după creșterea considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, autoritățile au decis prelungirea programului acesteia în zilele de weekend.

Ce trebuie să facă moldovenii care vor să se întoarcă acasă

Conform unui anunț publicat de MAEIE, în acest sens, toți cetățenii care solicită ajutor pentru perfectarea titlurilor de călătorie se pot adresa ambasadei.

În plus, ministerul precizează că autoritățile examinează și posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru activități consulare în cazul menținerii cererii sporite din partea cetățenilor țării Republica Moldova.

Nu se știe câți cetățeni ai Republicii Moldova vor să părăsească Rusia

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a anunțat că, în comparație cu perioada anterioară, în ultimele zile numărul de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie a crescut de aproximativ 4 ori. În acest sens, autoritățile Republicii Moldova au hotărât să intervină în vederea oferirii a unui sprijin suplimentar moldovenilor aflați în Federația Rusă.

Trebuie precizat că titlul de călătorie poate fi folosit o singură dată pentru a reveni în Republica Moldova, în cazul în care persoana a pierdut pașaportul. De asemenea, la fel, acest document este aplicabil și în cazul în care acesta a expirat sau a fost furat.  La ora actuală, nu se cunoaște câți cetățeni moldoveni din cei care au decis să părăsească Rusia dețin dubla cetățenie moldo-rusă.

Armata lui Vladimir Putin, motiv de glume

Pe de altă parte, oficiali ucraineni au râs astăzi de armata lui Vladimir Putin, respectiv de recruții în urma anunțului de mobilizare, cum că aceștia ar fi dotați cu arme Kalașnikov ruginite. În urma acestor informații mai multă lume a luat în derâdere armata lui Vladimir Putin.

„Cred că aceste arme funcționează doar dacă zgârii inamicul cu ele și îi dai tetanos”, a comentat Hristo Grozev referitor la armele de asalt Kalașnikov primite de noii recruți ai lui Vladimir Putin.