Modul mafiot în care PSD conduce România, detaliat pe postul național de radio din Germania

Modul mafiot în care PSD conduce România, detaliat pe postul național de radio din Germania

Într-un reportaj recent al postului național de radio din Germania, a fost detaliat ”sistemul în stil mafiot” prin care Dragnea și membrii PSD conduc România.

Dacă mai aveai vreun dubiu în 2019 legat de modul macabru în care este condusă țara noastră de Dragnea și echipa sa de miniștri ”aleși pe sprânceană”, presa germană detaliază întregul mecanism îngrijorător. Reportajul difuzat la postul național de radio al Germaniei a implicat un efort teribil, multe interviuri în diverse colțuri ale României și o investigație de anvergură. Constatările par desprinse dintr-un film despre mafia italiană.

În urma documentării, concluziile nemților sunt că PSD-ul ”este un sistem asemănător mafiei.” Reportajul se găsește și pe site-ul deutschlandfunk.de, iar detaliile nu sunt deloc optimiste. Conform redactorilor reportajului, social democrații guvernează România de mulți ani, chiar și în această perioadă în care țara noastră deține președinția rotativă a Consiliului UE. În fruntea partidului se află Liviu Dragnea împreună cu ”un cerc de credincioși”, iar cei câțiva oameni domină direcția și activitatea grupării politice.

Problemele majore constatate de nemți ține de corupția instiutționalizată care a devenit standardul desfășurării multor activități în PSD, acest ”sistem asemănător mafiei”. Pentru a-și realiza reportajul, Norbert Mappes-Niediek a fost în România, la Teleorman, Ciugud și București, unde a avut discuții cu politicieni și alți ziariști români. În documentar, Mappes-Niediek vorbește despre capturarea partidului de către un cerc de apropiați ai liderului PSD, adăugând că Liviu Dragnea „orchestrează politica țării și împarte poziții de top”. Dacă mai era vreun dubiu, Jurnalistul german mai spune că, în realitate, PSD este cel mai puternic partid din România, iar Opoziția există „doar pe hârtie”.

psd presa germana dragnea mafie

Ca o formă de protest la articolul din presa germană, Ministrul Comunicațiilor a început un atac pe Facebook la adresa Germania. Alexandru Petrescu a subliniat că ministrul Afacerilor Externe a fost prea gentil cu astfel de poziții ale diferitelor state și nu a oferit un răspuns pe măsură criticilor anti-PSD.

”Cum în ultima perioada MAE s-a dovedit prea gentil în a semnala și a răspunde la devieri de poziții, fie și minimal, a unor cancelarii, ambasade sau instituții media importante din alte state, sugerez postului de radio național din România să documenteze un reportaj despre augmentarea fenomenului de extremism în Germania și accederea pentru prima dată, după finalul celui de-al ÎI-lea Război Mondial, a unui partid de sorginte naționalistă în Parlamentul german precum „Alternativă pentru Germania”, care promovează în programul sau politic opțiunea DEXIT( retragerea Germaniei din UE) și alte grozăvii de extremă dreapta care afectează drepturile și libertățile tuturor cetățenilor europeni sau ale celor ce numesc Europa acasă.
Fac apel către cei care cred că denigrarea unui partid românesc de către un post național al unui stat membru UE îi ajută să câștige capital politic, să își găsească doză de românism pentru a fi animați doar de interesele românilor și nu de scopuri electorale vremelnice”, a scris Petrescu pe pe pagina personală Facebook.

Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI