Țeapa românilor dată în Germania: cât de mult au reușit să fure

Țeapa românilor dată în Germania: cât de mult au reușit să fure

Mai mulți români au reușit să plăcălească circa 125 de germani să cumpere niște produse care nu existau de fapt.

Românii au falsificat paginile de internet ale unor firme şi au postat pe acestea anunţuri false de vânzare. Astfel, au reușit să tragă pe sfoară un număr de 125 de germani, care erau interesați de câteva utilaje afișate pe site-urile false.

„În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceştia ar fi postat anunţuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuţii purtate cu cetăţeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Românii care au făcut mii de euro din țepe

Germanii s-au lăsat păcăliți de români și au virat în conturile deschise, bineînțeles cu acte false suma de 600.000 de euro, pentru utilajele dorite. În schimb germanii au primit praf în ochi, pentru că românii au dat bir cu fugiții.

În acest sens, poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii în Vâlcea, Ilfov, Gorj şi Bucureşti, la 30 de persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care a înşelat peste 125 de cetăţeni germani, falsificând site-urile unor companii comerciale renumite.

„În cauză se efectuează cercetări cu privire la un grup infracţional organizat, format din cel puţin 30 de membri – cetăţeni români, relativ la care a rezultat faptul că a început să acţioneze din primăvara anului 2018 la nivelul judeţului Vâlcea, în scopul comiterii de infracţiuni de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. În concret, falsificând site-urile unor companii comerciale renumite, autorii postau anunţuri de vânzare având ca obiecte, în principal utilaje, recomandând celor interesaţi de achiziţionarea lor să vireze banii în conturi deschise în străinătate cu acte de identitate false”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Acţiunea a vizat în special locuinţele a şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 de ani, bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracţională, precum telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare şi bani în valută.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI