Cum scapă Liviu Dragnea de pușcărie în dosarul Bombonica. Avocații au găsit portițe de scăpare

Cum scapă Liviu Dragnea de pușcărie în dosarul Bombonica. Avocații au găsit portițe de scăpare

Liviu Dragnea ar putea să scape de închisoare în dosarul Bombonica. DNA a cerut schimbarea încadrării juridice pentru liderul PSD, dar și pentru alți 2 inculpați. În cazul în care cererea va fi respinsă, avocatul lui Dragnea va cere încetarea procesului penal pe motiv că fapta s-ar fi prescris.

Pe 21 iunie 2018, Liviu Dragnea a fost condamnat de magistrații de la Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul Bombonica (angajări fictive la DGASPC Teleorman). Decizia instanței nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel.

Procurorii anticorupție susțin că „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.”

Liviu Dragnea poate scăpa de pușcărie

Lucrurile s-au complicat în faza de apel a procesului. Avocații au găsit portițe de scăpare pentru Liviu Dragnea, după ce DNA a cerut schimbarea încadrării juridice pentru liderul PSD și alți 2 inculpați din dosar. În cazul în care cererea va fi respinsă, avocații ar putea cere încetarea procesului penal pentru că ar fi intervenit prescripția.

În cazul lui Liviu Dragnea, procurorii au cerut schimbarea încadrării juridice din instigare la fals intelectual în formă continuă în instigare la fals intelectual în formă continuată. Dragnea a fost achitat pe fond pentru această infracțiune, dar DNA a făcut apel și vrea ca lidereul PSD să fie condmanat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI