Moarte suspectă la Gazprom, în Rusia. Trupul lui Aleksandr Tiulakov a fost găsit în garajul casei sale

Moarte suspectă la Gazprom, în Rusia. Trupul lui Aleksandr Tiulakov a fost găsit în garajul casei sale
Moarte suspecta la Gazprom, in Rusia Trupul lui Aleksandr Tiulakov a fost gasit pe o strada

Un nume-cheie al companiei Gazprom, numită „perla economică” a lui Vladimir Putin, a fost găsit fără viață de către soția acestuia, în garajul locuinței sale. Moartea directorului este considerată suspectă de către anchetatori ruși, deși se ia în calcul și sinuciderea. Acesta locuia într-un cartier exclusivist, în apropiere de Sankt Petersburg.

Șef Gazprom a murit în condiții suspecte

Update 27 februarie, 13.30: Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul decesului suspect al lui Alexander Tyulakov, directorul de la Gazprom. Potrivit informațiilor apărute în presa rusă, bărbatul de 61 de ani s-ar fi sinucis în dimineața zilei de vineri, 25 februarie, scriu cei de pe 47news.ru.

Știrea inițială:

Directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom a fost descoperit mort în garajul casei sale, în apropiere de Sankt Petersburg, Rusia, în carteierul Vyborgsky.

Oamenii legii fac cercetări la fața locului, pentru a stabili împrejurările morții lui Alexander Tyulakov, al cărui cadavru a fost găsit în prestigioasa zonă Leninskoye din districtul Vyborg, regiunea Leningrad.

Cadavrul i-a fost găsit în „cuibul Gazprom”

Un bilet a fost găsit în apropierea trupului fără viață, au declarat anchetatorii pentru 47news. Cu o lună mai devreme, în aceeași zonă, a fost găsit cadavrul unui manager de top al unei alte divizii Gazprom.

Ambii decedați au lucrat anterior la Gazprom Transgaz. Corpul directorului general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări pentru securitate corporativă al Gazprom a fost găsit într-o zonă a cartierului Vyborgsky.

Bărbatul de 61 de ani ar fi lăsat un bilet de adio

În dimineața zilei de 25 februarie, poliția a primit un mesaj despre moartea unui bărbat pe strada Rubinovaya, din Leninsky. Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au găsit pe decedat într-o anexă a garajului.

În buzunarul defunctului se afla un bilet. Decedatul a fost identificat ca fiind Alexander Tyulakov, în vârstă de 61 de ani, director general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom pentru securitatea corporativă. Această diviziune îndeplinește funcțiile de trezorerie a întregului monopol.

Conform unei surse din KP-Petersburg, familia susține că, de la un timp, fostul șef Gazprom ar fi avut un comportament schimbat şi se gândea să se penzioneze. Văduva regretatului om de afaceri nu a vrut să citească biletul de adio găsit în buzunarul defunctului său partener.

Cine era Alexander Tyuliakov

Înainte de numirea sa în UCC, Alexander Tyuliakov a lucrat ca director general adjunct pentru securitate corporativă și resurse umane la Gazprom Transgaz St. Petersburg, o filială 100% a Gazprom, care era angajată în exportul și transportul de combustibil în nouă regiuni ale Rusiei. Circumstanțele incidentului sunt stabilite de Comitetul de Investigații al Regiunii Leningrad.

Alt nume-cheie din Gazprom a procedat la fel

Acum o lună, un șef al serviciului de transport al Gazprom Invest, Leonid Shulman (60 de ani), a fost găsit mort într-un conac de pe strada Zhemchuzhnaya din aceeași zonă Leninskoye. Pe partea laterală a căzii a fost găsit un cuțit retractabil. S-a găsit și un bilet. Shulman a mai lucrat anterior pentru Gazprom Transgaz.

Mulți dintre managerii de top ai monopolului gazelor locuiesc în Leninskoye. Datorită numelor celebre care stau aici, zona este numită „cuibul Gazprom”.