Multe legende au fost transmise din generație în generație de-a lungul timpului și multe mistere i-au uluit și pe specialiști. Unele dintre aceste legende legate de Munții Bucegi, atât de adevărate încât ridică mari semne de întrebare.
Una dintre aceste legende spune că Munții Carpați sunt străbătuți de tunele subterane lungi de sute de kilometri. Asemenea tunele ar exista și în Bucegi, însă nimeni nu știe dacă au fost făcute de mâna omului sau de natură.
Potrivit Adevărul.ro, se vorbește și despre faptul că pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar al dacilor, așa cum au mai fost și cele de pe vârfurile munților Retezat și Ceahlău. Acesta este supranumit “triunghiul de aur” al Daciei din cauza energiilor impresionat de mari care se presupune că se regăsesc în cele trei puncte.
În timp s-a descoperit că pe vârfurile Bucegilor se înregistrează un nivel foarte mare de radiații. Însă, nu se știe precis de unde provin aceste radiații sau ce le provoacă, cercetările sporadice de până acum nereușind să demonstreze deocamdată nimic.
Abia în anul 1927 s-au efectuat primele cercetări cu privire la Munții Bucegi, în partea estică a masivului, pe Valea Ialomiței, într-o zonă cunoscută ca “șapte izvoare”. În această zonă a fost făcută o analiză a apei și spre surprinderea oamenilor de știință, s-a constatat că apa din acest izvor nu are bacterii, fiind unic în lume. În anii 80 au fost făcute alte cercetări.
Legendele din zonă vorbesc și despre existența unor tezaure deosebit de valoroase, comori îngropate, acumulate de-a lungul a zeci de generații de conducători și păstrate în zonă. S-ar părea că este vorba despre un tezaur sfânt pe care fiecare domnitor era obligat să-l sporească pe timpul domniei sale (însă nu avea voie să folosească nimic din acest tezaur).
Totodată, Pentagonul nu ar fi străin de faptul că sub Munții Bucegi ar fi o imensă poartă din piatră (legendele din zonă vorbesc și despre o poartă spre altă lume). Înaintea acestei porți s-ar afla un baraj energetic, iar orice obiect aruncat spre el se transformă în praf fin. Scepticii sunt de părere că totul este exagerat, însă susținătorii teoriei afirmă că istoria lumii începe în România, mai scrie sursa citată.