Donald Trump a vrut să asasineze un președinte. Ce s-a întâmplat e halucinant

A vrut să asasineze un președinte

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a recunoscut că a vrut să elimine un președinte. Șeful Pentagonului de la acea vreme a fost împotrivă.

Donald Trump a vrut să asasineze un președinte

Marți, președintele SUA, Donald Trump a afirmat că, în anul 2017 a preconizat eliminarea  președintelui Bashar al-Assad, dar Jim Mattis, șeful Pentagonului la acea vreme s-a opus, potrivit Agerpres.

„Aș fi preferat să-l eliminăm. Am vegheat ca acest lucru să fie planificat, după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit regimului lui Bashar al-Assad”, a declarat Donald Trump la postul Fox News.

În Biroul Oval de la Casa Albă, președintele Donald Trump a fost întrebat cu privire la un pasaj din cartea „Fear: Trump in the White House” a jurnalistului Bob Woodward, conform căruia el l-ar fi convocat pe ministrul apărării Jim Mattis, spunându-i în termeni foarte direcți, că vrea ca președintele sirian Bashar al-Assad să fie asasinat.

„Mattis nu voia să o facă. Mattis era un general mult supraestimat și m-am despărțit de el”, a spus președintele Trump marți.

Șeful Pentagonului, Jim Mattis și-a anunțat demisia

În luna septembrie 2018, președintele Statelor Unite a afirmat că nu discutase niciodată cu Jim Mattis despre o eventuală eliminare a lui Bashar al-Assad.

„Nici măcar nu s-a discutat vreodată acest lucru (…). Nu a fost nici măcar avut în vedere”, a spus  Donald Trump la acea vreme.

Jim Mattis și-a anunțat demisia în data de 20 decembrie 2018. Acesta a criticat atunci strategia diplomatică a lui Donald Trump după anunțul retragerii trupelor americane din Siria.

Bashar al-Assad
Donald Trump a vrut să-l asasineze

Ce spunea Trump despre atacul chimic din 2018

În aprilie 2018, președintele Donald Trump condamna din nou presupusul atac chimic din orașul Douma din Siria. Mai multe organizații umanitare susțineau atunci că minim 70 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au simptome precum convulsii cu salivă abundentă.

„Condamnam atacul odios asupra unor sirieni nevinovați, comis cu arme chimice groaznice. A fost un atac atroce, a fost oribil. Nu vezi de multe ori astfel de lucruri și imaginile pe care le-au transmis televiziunile din întreaga lume. Analizam extrem de atent această situație, ne întâlnim cu liderii armatei și vom lua câteva decizii importante în următoarele 24-48 de ore. Suntem foarte îngrijorați că o astfel de situație se poate întâmpla, este despre umanitate.

Vorbim despre umanitate și nu putem permite astfel de lucruri. Vom analiza acest act barbar și vom studia ce se întâmplă acolo. Încercam să infiltrăm oameni… după cum știți, zona este înconjurată și este foarte greu de pătruns”, spunea la acea vreme Donald Trump.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI