Prof. dr. Ciurea a oferit detalii despre misterul creierului. Acesta a fost deslușit în sfârșit. Cum trebuie să procedezi în orice situație critică? El funcționează foarte bine atunci când starea noastră de spirit este una bună, dar reacționează total diferit când ești la polul opus. Ce poți face în situațiile de criză? ,,Este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere”, a spus specialistul.
Creierul funcționează bine atunci când starea noastră este una bună, moment în care intervine râsul. Acesta poate binedispune și când este vorba despre o situație stresantă, de cumpănă, critică.
Râsul este o descărcare fiziologică de empatie a unui fenomen. Acesta produce o contracție a mușchilor abdominali care te ajută să te descarci psihic și te apropie de cineva, mai cu seamă că există multe detalii pe care le poți cunoaște despre persoana de lângă după ce îi auzi râsul.
În cazul în care te afli într-un moment dificil, este recomandat să te gândești la ceva plăcut care îți produse râs. De asemenea, dacă îți este mai simplu poți să privești diverse lucruri ce te-ar putea amuza.
„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.
În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi la ceva care poate vă produce râsul. Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Specialistul mai susține că ciocolata amăruie este hrana adorată de creier. Zahărul în general îi face rău, motiv pentru care este nevoie să alegi cu grijă dulciurile pe care le consumi, mai ales în cantități mari și repetate.
Celula nervoasă este însă foarte încântată de dulciurile naturale. Aici poți să consumi fructe de sezon, miere, gem de fructe preparat fără zahăr sau ciocolată amăruie cu un conținut ridicat de cacao.
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.
Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem.
Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.