23 nov. 2022 | 09:52

Miros neplăcut care vine din chiuvetă? Ingredientele ieftine care te scapă de problemă

Utile
Miros neplăcut care vine din chiuvetă? Ingredientele ieftine care te scapă de problemă
Află ce cauzează mirosul neplăcut din chiuvetă și cum să scapi de el

Majoritatea gospodinelor folosesc chiuveta, când fac mâncare, spală vasele, etc. Inevitabil, particule de mâncare, grăsime și alte lucruri nu prea plăcute își fac loc în scurgere. Nu de puține ori ne trezim într-o dimineață cu un miros neplăcut care iese din chiuvetă. Și acum ce facem? Am găsit câteva moduri prin care poți să dai cu piciorul acelui miros de chiuvetă din bucătărie și să nu se mai întoarcă. Modurile inedite includ ingredientele ieftine care te scapă de problemă.

Ce cauzează mirosul neplăcut din chiuvetă și cum să scapi de el

Mirosurile neplăcute din chiuvetă, fie din bucătărie sau din baie, se acumulează încet în timp. Câteva motive pentru acest lucru pot fi conductele de canalizare blocate, blocajele sau alimentele în putrefacție în dispozitivul de eliminare a gunoiului.

Nu contează dacă ești atent cu ceea ce intră în canalizare. Particulele de alimente, părul, săpunul, grăsimea și alte lucruri își vor face loc în scurgere, provocând un miros urât mirositor. Dar nu vă faceți griji, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a elimina cu succes mirosul din chiuvetă. Urmând acești pași, veți elimina rapid mirosurile insuportabile din canalizare.

Eliminarea mirosurilor din canalizare poate fi uneori o bătaie de cap. Problemele legate de mirosuri apar atunci când conductele sunt înfundate. Împiedicați canalele de scurgere din locuință să miroasă a gaze de canalizare și aplicați aceste trucuri ușoare pentru a le menține curate și proaspete.

Ingredientele ieftine care te scapă de problemă

În orice caz, dacă ești în căutarea unei modalități de a scăpa de mirosul din canalizare, te acoperim noi. Pentru a face procesul de curățare, vei avea nevoie de câteva lucruri esențiale pentru a reuși în această întreprindere, cum ar fi:

Mai jos, veți găsi câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a scăpa de mirosul neplăcut din canalizare din chiuvetă:

1. Apă clocotită și săpun și scapi de mirosul din chiuvetă

Pentru a folosi apa clocotită și săpunul pentru a scăpa de mirosul din chiuvetă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui la fiert o cratiță plină cu apă. Apoi, o vei amesteca cu săpunul și o vei turna încet prin gaura de scurgere a chiuvetei, încetul cu încetul.

Așteaptă câteva minute și repetă procesul. Nu în ultimul rând, lasă să curgă apa rece, deoarece aceasta facilitează topirea reziduurilor întărite care ar putea fi cauza mirosurilor emanate de canalizarea ta.

2. Oțet alb și bicarbonat de sodiu, cea mai simplă metodă de a scăpa de miros

Această metodă este la fel de ușoară ca și cea precedentă. Tot ce trebuie să faci este să lași să curgă apă caldă timp de câteva secunde în chiuvetă și să torni una sau două căni de bicarbonat de sodiu în gaura bușonului de scurgere. Și apoi adaugă câteva căni de oțet fierbinte. Lasă să facă spumă și așteaptă o oră sau două.

Acidul acetic al oțetului amestecat cu bicarbonatul de sodiu va ajuta la neutralizarea originii mirosului din chiuvetă. Făcând acest lucru în mod regulat te va ajuta să vă păstrezi canalele de scurgere din bucătărie și din baie neînfundate și curate pentru mult mai mult timp.

3. Sare și coji de lămâie și gata cu mirosul din chiuvetă

Combinația acestor ingrediente este o minune de curățare cu două lovituri. Aruncă un pumn de sare în tocătorul de gunoi de la chiuvetă pentru a freca părțile laterale ale acestuia. Repetă procesul și apoi macină câteva coji de lămâie pentru un miros proaspăt. Vei observa imediat diferența, iar chiuveta ta de bucătărie nu va mai mirosi după ce ai făcut acest lucru.

4. Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie le găsești în debara

Lămâile sunt o sursă bogată de acid citric. Atunci când este amestecat cu bicarbonat de sodiu, acesta creează o acțiune efervescentă, cu bule, care poate ajuta la eliminarea mirosurilor urât mirositoare și a blocajelor din chiuvetă.

Amestecați sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu și turnați-l încet în scurgere. Lasă-l să stea și să-și facă magia timp de o oră, iar după aceea, aruncă apă caldă în scurgere pentru a finaliza procesul de curățare.

5. Folosește oțetul fierbinte și nu mai ai mirosuri în chiuvetă

Oțetul fierbinte face o treabă fantastică pentru a menține canalizarea curată și cu un miros plăcut în chiuvetă. Pentru a face acest lucru, trebuie să încălzești niște oțet alb și să îl tornii în canalizare. Adăugarea unei cești de bicarbonat de sodiu te poate ajuta să îl faci mai eficient. Dar, de unul singur, poți fi sigur că va face o treabă excelentă.

6. Sarea și bicarbonatu de sodiu, vezi că sunt pe raftul din bucătărie!

O altă modalitate de a debloca și de a scăpa de mirosurile urâte din chiuvetă, din bucătărie sau baie, este folosirea sării și a bicarbonatului de sodiu. Creează un amestec din părți egale din aceste ingrediente și toarnă-l în chiuvetă. Așteaptă câteva ore și spală amestecul cu apă.

7. Cuburi de gheață și coji de lămâie te ajută să scapi de mirosul din chiuvetă

Cuburile de gheață cu coji de lămâie sunt o modalitate excelentă de a scăpa de acumulările murdare din canalizare. Pentru cele mai bune rezultate, aplică mai întâi metoda apei calde și adaugă câteva cuburi de gheață în dispozitivul de eliminare a gunoiului. Toarnă apă rece și pornește unitatea de eliminare a deșeurilor timp de câteva minute, apoi adaugă încă o dată apă fierbinte și oprește-o.

8. Metode chimice simple și rapide

Dacă metodele naturale nu te ajută să scapi de miros, ai putea încerca niște detergenți chimici. Dar nu uita să fii atent atunci când folosești produse chimice în casă.

9. Curățătorul de canalizare cu bio-enzime

Ecologic și non-toxic, poți turna în chiuvetă detergent de scurgere bio-enzimatic. Acesta va mânca orice resturi alimentare sau alte componente care provoacă mirosul din scurgere. De asemenea, poți utiliza produse de curățare comerciale care se găsesc în supermarketuri și magazine de hardware.

Scăpați definitiv de scurgerile urât mirositoare din chiuvetă

O atenție constantă te poate ajuta ca scurgerile să nu aibă mirosuri. Pentru a preveni ca scurgerile să miroasă, asigură-te că torni apă clocotită prin scurgere cel puțin o dată pe săptămână. Din când în când, adaugă câteva uleiuri minerale pentru a încetini evaporarea. Păstrează-ți canalele de scurgere cu un miros curat și proaspăt presărând periodic puțin bicarbonat de sodiu pentru a absorbi orice miros rămas. Amintește-ți întotdeauna să speli totul cu apă caldă.

PlaySport
Reacția superbei fotbaliste când un suporter i-a cerut tricoul! Povestea celei mai frumoase jucătoare din lume
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Marea Britanie vrea să le dea ucrainenilor DragonFire, arma laser care va schimba „fundamental” războiul
Cancan.ro
Scandal uriaș la vârful lumii interlope din București. Soția unui mafiot celebru, filmată pe ascuns de șoferul milionarului
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Veste extraordinară pentru Cherecheș. Ce au decis judecătorii, deși fostul primar a fugit pentru a scăpa de pedeapsă
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Șoferii cu CATEGORIA B care sunt obligați să-şi schimbe PERMISUL. Legea nu le dă altfel voie pe șosele
EVZ.ro
Filmul de pe Netflix care i-a captivat pe cinefili. Suspans și mister
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
REPORTAJ pe holurile Spitalului Sf. Pantelimon, unde se anchetează decesele suspecte ale 17 oameni. „La ATI e scandal în fiecare an, se mănâncă între ei”
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Ilie Năstase a spus cine este cea mai frumoasă femeie din lume! ”Vorbesc serios”
Digisport.ro
Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
FOTO "Camera neagră" a fost găsită în Pompei. Imagini din încăperea descrisă ca fiind cea mai uimitoare descoperire făcută vreodată
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Instagram anunță schimbări la fotografiile publicate de utilizatori
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Se dă lege în România. Va fi obligatoriu pentru București. Au anunțat azi, 12 aprilie
Capital.ro
Mierea încălzită este, într-adevăr, toxică sau nu? Ce se întâmplă dacă o încălzim la temperatura ceaiului
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
Se dau SALARII de 4.800 de lei lunar. CUM îi poți OBȚINE
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro