23 nov. 2022 | 09:52

Miros neplăcut care vine din chiuvetă? Ingredientele ieftine care te scapă de problemă

Utile
Miros neplăcut care vine din chiuvetă? Ingredientele ieftine care te scapă de problemă
Află ce cauzează mirosul neplăcut din chiuvetă și cum să scapi de el

Majoritatea gospodinelor folosesc chiuveta, când fac mâncare, spală vasele, etc. Inevitabil, particule de mâncare, grăsime și alte lucruri nu prea plăcute își fac loc în scurgere. Nu de puține ori ne trezim într-o dimineață cu un miros neplăcut care iese din chiuvetă. Și acum ce facem? Am găsit câteva moduri prin care poți să dai cu piciorul acelui miros de chiuvetă din bucătărie și să nu se mai întoarcă. Modurile inedite includ ingredientele ieftine care te scapă de problemă.

Ce cauzează mirosul neplăcut din chiuvetă și cum să scapi de el

Mirosurile neplăcute din chiuvetă, fie din bucătărie sau din baie, se acumulează încet în timp. Câteva motive pentru acest lucru pot fi conductele de canalizare blocate, blocajele sau alimentele în putrefacție în dispozitivul de eliminare a gunoiului.

Nu contează dacă ești atent cu ceea ce intră în canalizare. Particulele de alimente, părul, săpunul, grăsimea și alte lucruri își vor face loc în scurgere, provocând un miros urât mirositor. Dar nu vă faceți griji, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a elimina cu succes mirosul din chiuvetă. Urmând acești pași, veți elimina rapid mirosurile insuportabile din canalizare.

Eliminarea mirosurilor din canalizare poate fi uneori o bătaie de cap. Problemele legate de mirosuri apar atunci când conductele sunt înfundate. Împiedicați canalele de scurgere din locuință să miroasă a gaze de canalizare și aplicați aceste trucuri ușoare pentru a le menține curate și proaspete.

Ingredientele ieftine care te scapă de problemă

În orice caz, dacă ești în căutarea unei modalități de a scăpa de mirosul din canalizare, te acoperim noi. Pentru a face procesul de curățare, vei avea nevoie de câteva lucruri esențiale pentru a reuși în această întreprindere, cum ar fi:

Mai jos, veți găsi câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a scăpa de mirosul neplăcut din canalizare din chiuvetă:

1. Apă clocotită și săpun și scapi de mirosul din chiuvetă

Pentru a folosi apa clocotită și săpunul pentru a scăpa de mirosul din chiuvetă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui la fiert o cratiță plină cu apă. Apoi, o vei amesteca cu săpunul și o vei turna încet prin gaura de scurgere a chiuvetei, încetul cu încetul.

Așteaptă câteva minute și repetă procesul. Nu în ultimul rând, lasă să curgă apa rece, deoarece aceasta facilitează topirea reziduurilor întărite care ar putea fi cauza mirosurilor emanate de canalizarea ta.

2. Oțet alb și bicarbonat de sodiu, cea mai simplă metodă de a scăpa de miros

Această metodă este la fel de ușoară ca și cea precedentă. Tot ce trebuie să faci este să lași să curgă apă caldă timp de câteva secunde în chiuvetă și să torni una sau două căni de bicarbonat de sodiu în gaura bușonului de scurgere. Și apoi adaugă câteva căni de oțet fierbinte. Lasă să facă spumă și așteaptă o oră sau două.

Acidul acetic al oțetului amestecat cu bicarbonatul de sodiu va ajuta la neutralizarea originii mirosului din chiuvetă. Făcând acest lucru în mod regulat te va ajuta să vă păstrezi canalele de scurgere din bucătărie și din baie neînfundate și curate pentru mult mai mult timp.

3. Sare și coji de lămâie și gata cu mirosul din chiuvetă

Combinația acestor ingrediente este o minune de curățare cu două lovituri. Aruncă un pumn de sare în tocătorul de gunoi de la chiuvetă pentru a freca părțile laterale ale acestuia. Repetă procesul și apoi macină câteva coji de lămâie pentru un miros proaspăt. Vei observa imediat diferența, iar chiuveta ta de bucătărie nu va mai mirosi după ce ai făcut acest lucru.

4. Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie le găsești în debara

Lămâile sunt o sursă bogată de acid citric. Atunci când este amestecat cu bicarbonat de sodiu, acesta creează o acțiune efervescentă, cu bule, care poate ajuta la eliminarea mirosurilor urât mirositoare și a blocajelor din chiuvetă.

Amestecați sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu și turnați-l încet în scurgere. Lasă-l să stea și să-și facă magia timp de o oră, iar după aceea, aruncă apă caldă în scurgere pentru a finaliza procesul de curățare.

5. Folosește oțetul fierbinte și nu mai ai mirosuri în chiuvetă

Oțetul fierbinte face o treabă fantastică pentru a menține canalizarea curată și cu un miros plăcut în chiuvetă. Pentru a face acest lucru, trebuie să încălzești niște oțet alb și să îl tornii în canalizare. Adăugarea unei cești de bicarbonat de sodiu te poate ajuta să îl faci mai eficient. Dar, de unul singur, poți fi sigur că va face o treabă excelentă.

6. Sarea și bicarbonatu de sodiu, vezi că sunt pe raftul din bucătărie!

O altă modalitate de a debloca și de a scăpa de mirosurile urâte din chiuvetă, din bucătărie sau baie, este folosirea sării și a bicarbonatului de sodiu. Creează un amestec din părți egale din aceste ingrediente și toarnă-l în chiuvetă. Așteaptă câteva ore și spală amestecul cu apă.

7. Cuburi de gheață și coji de lămâie te ajută să scapi de mirosul din chiuvetă

Cuburile de gheață cu coji de lămâie sunt o modalitate excelentă de a scăpa de acumulările murdare din canalizare. Pentru cele mai bune rezultate, aplică mai întâi metoda apei calde și adaugă câteva cuburi de gheață în dispozitivul de eliminare a gunoiului. Toarnă apă rece și pornește unitatea de eliminare a deșeurilor timp de câteva minute, apoi adaugă încă o dată apă fierbinte și oprește-o.

8. Metode chimice simple și rapide

Dacă metodele naturale nu te ajută să scapi de miros, ai putea încerca niște detergenți chimici. Dar nu uita să fii atent atunci când folosești produse chimice în casă.

9. Curățătorul de canalizare cu bio-enzime

Ecologic și non-toxic, poți turna în chiuvetă detergent de scurgere bio-enzimatic. Acesta va mânca orice resturi alimentare sau alte componente care provoacă mirosul din scurgere. De asemenea, poți utiliza produse de curățare comerciale care se găsesc în supermarketuri și magazine de hardware.

Scăpați definitiv de scurgerile urât mirositoare din chiuvetă

O atenție constantă te poate ajuta ca scurgerile să nu aibă mirosuri. Pentru a preveni ca scurgerile să miroasă, asigură-te că torni apă clocotită prin scurgere cel puțin o dată pe săptămână. Din când în când, adaugă câteva uleiuri minerale pentru a încetini evaporarea. Păstrează-ți canalele de scurgere cu un miros curat și proaspăt presărând periodic puțin bicarbonat de sodiu pentru a absorbi orice miros rămas. Amintește-ți întotdeauna să speli totul cu apă caldă.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro