Cum să îți cureți electrocasnicele din locuință cu bicarbonat de sodiu. Adaugă doar apă sau oțet alb

Bicarbonatul te ajută să cureți toate electrocasnicele

Bicarbonatul de sodiu este o opțiune la îndemâna tuturor atunci când vine vorba de curățenia din casă. Acesta curăță foarte bine electrocasnicele din bucătărie, dar te și scapă de mirosul care se impregnează în timp în acestea.

Bicarbonat de sodiu, miracolul electrocasnicelor

Soluția prin amestecarea bicarbonatului de sodiu cu apă sau/și zeamă de lămâie te scapă de petele de grăsime și de mirosul venit odată cu folosirea excesivă a electrocasnicelor. De asemenea, poți face aceeași soluție cu primele două ingrediente specificate, alături de puțină sare.

Sarea este alcătuită din micuțe cristale care au colțuri ascuțite și care determină sarea să fie abrazivă, semănând cu glaspapirul. Iată și ate soluții naturale prin care îți poți curăța lucrurile din bucătărie fără a le strica!

Bicarbonatul de sodiu te ajută la curățarea electrocasnicelor
Bicarbonatul de sodiu te ajută la curățarea electrocasnicelor

Soluții naturale pentru curățarea bucătăriei

soluție cu oțet – pune pe o cârpă uscată sau pe o laveta oțet nediluat și șterge bine dulapurile, clătește apoi laveta cu apă caldă și șterge din nou dulapurile până îndepărtezi tot oțetul.

soluție cu ulei mineral – spre deosebire de uleiul vegetal, acesta nu lasă pete pe mobila din bucătarie ci, dimpotrivă, ajuta la îndepărtarea lor. Îl poți folosi simplu, pe o laveta sau pe un prosop cu care poți șterge dulapurile, dar și mânerele ușilor

soluție cu bicarbonat de sodiu – înmoaie o laveta sau o cârpa curată în apă, presară puțin bicarbonat peste ea și apoi curăță dulapurile din bucătărie. Poți prepara și o soluție din bicarbonat de sodiu și ulei mineral pe care le amesteci până devin o pastă omogenă. Cu această pastă poți curăța rapid grăsimea uscată de pe dulapurile din bucătarie

soluție cu detergent de vase – pune într-un vas apă caldă și două lingurițe de detergent de vase (apa caldă va ajuta la îndepărtarea mai rapidă a grăsimii). Înmoaie un burete în soluție și șterge dulapurile cu partea abrazivă a buretelui, prin mișcari circulare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI