Mircea Badea, replică în cazul Sorinei din Baia de Aramă: Să zicem că aș fi adoptat-o eu!

Mircea Badea, replică în cazul Sorinei. Ce a spus jurnalistul?

Cazul Sorinei, fetița de opt ani târîtă pe jos de o procuroare, este departe de a ajunge la o soluționare,. Mircea Badea a lansat de curând o întrebare legată de cazul micuței din Baia de Aramă.

Mircea Badea, replică în cazul Sorinei: „Să zicem că aș fi adoptat-o eu pe fetiță”

„Să zicem că aș fi adoptat-o eu pe fetiță. Crezi că venea pentru mine procuroarea cu mascații să o ia pe fetiță de acolo? Îți garantez că nu. Absolut sigur nu”, a afirmat Mircea Badea, în cursul serii de duminică, într-o ediție specială la Antena 3. În opinia acestuia, procuroare a vrut să se facă remarcată. Amintim că Viorica Dăncilă a cerut să fie luate măsuri „foarte dure” în privința persoanelor implicate în cazul Sorinei care au greșit. Premierul a adăugat că ministrul Muncii a luat deja legătura cu Amasada Statelor Unite ale Americii.

Rareș Bogdan a avut și el o reacție dură în cazul care a șocat o țară întreagă. Europarlamentarul a avut o discuție pe un ton ridicat cu purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor pe tema intervenției poliției. “Dacă aţi văzut, Poliţia a intervenit, era acolo ca să împiedice escaladarea evenimentelor, pe fondul emotivităţii crescute. Federaţia pe care o reprezint înaintează deja Poliţiei Române un set de proceduri pentru a pune înainte drepturile copiilor. Solicităm Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor o anchetă, pentru a vedea cine a greşit.”

Mircea Badea, replică în cazul Sorinei din Baia de Aramă
Mircea Badea, replică în cazul Sorinei din Baia de Aramă

Cazul Sorinei este de competența României

La solicitarea Digi 24, ambasada Statelor Unite ale Americii a precizat că este de competența României. „Autoritatea centrală română, în baza Convenţiei de la Haga privind adopţiile, a stabilit un cadru legal, cu principii recunoscute internaţional şi standarde care să garanteze interesele copiilor şi să ofere o mai mare securitate, previzibilitate şi transparenţă pentru toate părţile implicate (copii, familiile acestora şi familiile adoptive)”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI