Ministrul Educației nu admite că sunt probleme în școlile românești: „Pot să vă dau 100 de motive”

Ministrul Educației nu admite că sunt probleme în școlile românești: „Pot să vă dau 100 de motive”
Ministrul Educației închide ochii la problema elevilor semi-analfabeți

Ministrul Educației nu admite că una dintre problemele din școlile românești este rata copiilor care sunt semi-analfabeți, care a ajuns la 40%. Daniel Breaz vede altfel realitatea din sistemul de învățământ și susține că România are „o școală de calitate.”

Ministrul Educației închide ochii la problema elevilor semi-analfabeți

Daniel Breaz a acordat un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, în cadrul căruia a vorbit despre sistemul de învățământ din România. În momentul în care jurnalistul postului de televiziune a prezentat o statistică referitoare la rata elevilor semi-analfabeți, care este de 40%, ministrul Educației i-a replicat că acesta nu știe semnificația termenului semi-analfabet.

„Astea deja sunt răutăți”, a replicat Daniel Breaz, care nu a fost de acord cu cifra înaintată de reporter.

După ce a fost întrebat dacă sugerează că cifrele nu sunt reale, ministrul a spus: „Eu cred că ar trebui să avem responsabilitatea termenilor.”

„Atunci cum sunt acesti copii, care știu literele, dar nu cunosc sensul cuvintelor?”, a fost următoarea întrebare adresată de reporter.

Daniel Breaz; „Dumneavoastră ați merge într-un grup de o sută de copii. Dacă ați fi pe o scenă și în momentul de față ați avea 100 de copii, le-ați spune dvs 40% dintre voi sunteți semi-analfabeți? Nu sunt de acord cu dumneavoastră. Nu asta este realitatea școlii românesti. Avem o școală de calitate, o școală bună și pot să vă dau o sută de motive.”

Ministrul nu a mai dat însă niciun motiv, semn că doar a evitat să vorbească despre o problemă serioasă a sistemului de învățământ din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI