Gafele noului ministru al Educației. Cine este Daniel Breaz și de ce nu face cinste ministerului

Gafele noului ministru al Educației. Cine este Daniel Breaz și de ce nu face cinste ministerului

După ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea Ecaterinei Andronescu de la Educație, l-a propus pe Daniel Breaz ca ministru interimar. De-a lungul timpului, Daniel Breaz nu s-a remarcat tocmai printr-o imagină demnă pentru acest minister.

Daniel Breaz, ministru al Culturii și minitru interimar la Educație

Jurnaliștii de la digi24.ro au făcut o listă cu unele dintre situații la care a fost expus ministrul interimar de la Educație, Daniel Breaz, iar reacțiile lui au stârnit comentarii controversate. Din noiembrie 2018, Daniel Breaz se află în fruntea Ministerului Culturii.

Aflat în studioul Digi24, în 14 ianuarie 2019, ministrul Culturii, Daniel Breaz a vorbit despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca și cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licențiat în matematică, a lăsat, însă, de dorit, punctează jurnaliștii.

Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat” – n.r.). O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita și a făcut mai multe cacofonii, notează aceeași sursă.

Daniel Breaz: Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu știu câți dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri dinLuceafărul există în mintea fiecărui român.

Cosmin Prelipceanu: Și cu ce semnificație? Dacă ne și spuneți versurile…

Daniel Breaz: Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?

Cosmin Prelipceanu: V-am spus că vrem să ajungem la Daniel Breaz omul.

Daniel Breaz: Da, îmi place să citesc, îmi place să citesc poezie, îmi place să citesc și un roman bun, dar niciodată nu am fost omul care să facă comentarii literare.

Cosmin Prelipceanu: Ne spuneți câteva versuri din Eminescu? Importante pentru dumneavoastră.

Daniel Breaz: Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac și dumneavoastră plăcerea sau dorința de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând.

Ecaterina Andronescu, dată afară de Viorica Dăncilă

Pe 2 august, premierul României a decis s-o demită din funcție, de la Educație, pe Ecaterina Andronescu. Viorica Dăncilă a luat această hotărâre, în urma declarațiilor pe care Ecaterina Andronescu le-a făcut la o emisiune tv.

Am decis să o demit astăzi (n.r. 2 august) pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, se arată pe pagina de facebook a premierului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI