Ministrul Educatiei, replică pentru eleva care a protestat la simularea la bacalaureat

Ministrul Educatiei, replică pentru eleva care a protestat la simularea la bacalaureat
Andrea Varga, eleva care a protestat la simularea examenului de bacalaureat

Ministrul Educației a vorbit despre cazul elevei din Satu Mare care a protestat la simularea examenului de bacalaureat și a scris 6 pagini cu nemuțumiri în loc să rezolve subiectele. Ecaterina Andronescu i-a dat dreptate tinerei, dar a avut unele obiecții.

„Nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Unde nu-i dau dreptate? Eu cred că acolo unde, și nu este cazul numai al ei, cei care se află la această vârstă sunt supărați pe lucrurile care îi nemulțumesc, nu înțeleg poate că această perioadă este singura perioadă din viața oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Deci ei acum în această perioadă se pot ocupa numai de ei și de achizițiile în cunoaștere care se potrivesc cu ei și care îi ajută să devină personalități mature.

Am scris în documentul acesta și cred că n-a fost o greșeală, până la urmă școala nu este o corvoadă, școala este un loc în care copilul, adolescentul exersează să devină adultul de mâine. Exercițiul acela trebuie să fie sprijinit de cei care și-au asumat să fie profesori”, a declarat ministrul Educației la Digi24.

Ecaterina Andronescu vrea să o întâlnească pe eleva care a protestat la simulare

Ministrul a mai spus că schimbările din sistemul de învățământ nu pot fi făcute peste noapte și a îndemnat-o pe eleva care a protestat la simulare să își schimbe atitudinea și modul în care privește lucrurile, pentru a fi parte dintr-o schimbare mai mare la nivelul sistemului, care însă necesită timp. Cât timp, nu a precizat.

„Nu poți să schimbi lucrurile peste noapte. Nu se pot schimba dintr-o dată. Dar o rog din tot sufletul meu să citească documentul acesta și să fie parte din procesul de schimbare. Cred că numai așa se poate. Cu mare drag m-aș întâlni cu ea. Nota de la simulare nu este obligatoriu să fie trecută în catalog, decât la cerere.

După cum a scris scrisoarea este un copil care a citit, înțelege ce a citit după părerea mea, este un copil inteligent. Dar revolta aceasta, într-un fel fără subiect, pentru că în acest moment nu putem să schimbăm regulile în timpul jocului, ea chiar spune lucrul asta. Suntem în timpul anului școlar, nu putem să anulăm nici simulările, nici examenele anunțate la începutul anului școlar. Propunerile cu care venim acum sunt propuneri pentru viitor, pe care le amendăm ca să fie acceptate și compatibile cu cei care urmează să le aplice”, a spus Ecaterina Andronescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI