Ecaterina Andronescu îi răspunde vloggerului Selly: „Cred că a terminat școala mai demult”

Ecaterina Andronescu îi răspunde vloggerului Selly: „Cred că a terminat școala mai demult”

Ecaterina Andronescu i-a dat replica lui Selly, după ce vloggerul a criticat sistemul de învățământ românesc. Ministrul Educației este de părere că elevii pot învăța la educația civică ce instituții sunt la nivel național și cum funcționează fiecare.

Selly a declarat recent că școala nu îi pregătește pe tineri pentru viitor și nu le explică modul în care funcționează instituțiile statului.

„Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o ordonanță de urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență. Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Nu îți oferă cunoștința de astăzi, actualitatea. Eu vreau să ies din școală și vreau să știu cum funcționează instituțiile statului în România, cum îmi înființez o afacere, real life knowledge”, a spus vloggerul care are peste 2 milioane de urmăritori pe YouTube.

Ce putea învăța Selly la educație civică

În replică, Ecaterina Andronescu a sugerat, subtil, că Selly nu a fost atent la orele de educație civică, unde ar fi putut afla informațiile despre care a susținut că nu le-a auzit la școală.

„Cred că a terminat școala mai demult, pentru că avem o disciplină care se parcurge mai mulți ani de zile și care într-un fel este educația civică, în care elevul învață despre instituții, despre ce fac acele instituții.

Încrederea în școală și din ce trebuie să facă elevul la școală rezultă și din unde așezăm noi pe cel școlit. Mai avem noi respect față de cel școlit în raport cu cel care nu s-a uitat cu ochii larg deschiși la școală? Îi apreciem conform pregătirii și efortului pe care l-a depus fiecare pentru pregătirea respectivă? Lucrul acesta ar trebui să nu-l uităm”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI