Bac 2019: Ce rezultate au obținut elevii români la simularea examenului

Bac 2019: Ce rezultate au obținut elevii români la simularea examenului
Ministerul Educației publică rezultatele la simularea Bacalaureatului 2019

Ministerul Educației publică vineri, 29 martie, rezultatele la simularea bacalaureatului 2019. La testare au participat aproximativ 300 de mii de elevi claselor a XI-a și a XII-a. Notele nu pot fi contestate și nici nu vor fi trecute în catalog.

Elevii care au susținut în acest an simularea examenului de bacalaureat 2019 află, vineri, ce note au obținut. Fiecare unitate de învățământ din țară va analiza rezultatele împreună cu elevii și părinții, dar și în cadrul consiliului profesoral. Chiar dacă notele obținute la simulare Bac 2019 nu se trec în catalog, există și excepții. Elevii care doresc să rămână cu nota în catalog pot face o cerere scrisă în acest sens.

Prima zi de simulare a examenului de bacalaureat 2019 a fost 18 martie (Limba şi literatura română – probă scrisă). Pe 19 martie a fost susținută proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pe 20 martie proba obligatorie a profilului – scrisă (Matematică sau Istorie).  Pe 21 martie s-a dat proba la alegere a profilului şi specializării – scrisă (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru elevii de la profilul real, Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie pentru cei de la profil uman).

Ministerul Educației publică rezultatele la simulare Bac 2019

Mulți elevi au boicotat în acest an simularea examenului de bacalaureat, la îndemnul Consiliul Naţional al Elevilor, pe motiv că metodele de evaluare nu se pliază pe nevoile şi interesele lor. Cei care au susținut probele din luna martie așteaptă acum rezultatele, care vor fi publicate de Ministerul Educației în cursul zilei de vineri, 29 martie.

Anul acesta a fost pentru prima dată când subiectele la proba de matematică au conținut teste grilă (în proporție de 30%).

La simularea examenului de bacalaureat de anul trecut, 39,5% dintre elevii de clasa a XII-a (43.800 de elevi) și 33,7% dintre cei de clasa a XI-a au obținut medii de la 6 în sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI